PL BiH: Grčevita borba Radnika i Rudara za opstanak, derbiji u Banjaluci i Tuzli

Radnik od 15 sati na Gradskom stadionu dočekuje Posušje i ukoliko ne pobijedi, dodatno će se udaljiti od opstanak u društvu najboljih.

Ekipa iz Bijeljine ima svega 21 bod i nalazi se na posljednjoj poziciji. Tri manje od 10. Leotara koji se nalazi jedno mjesto iznad zonje ispadanja.

Posušje sa druge strane je na devetoj poziciji. Momčad sa Mokrog Doca također još uvijek nije sigurna, jer ima 25 bodova svega četiri više od Rudara koji je u zoni koja vodi u niži rang.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Rudar dočkuje Slobodu u Prijedoru, a obje ekipe ulaze u ovu utakmicu nakon pobjeda u prošlom kolu. Tuzlaci su na Tušnju savladali Leotar, a Prijedorčani iznenadili Široki na Pecari i tako ostali u borbi da i naredne sezone igraju u najjačem fudbalskom takmičenju BiH. Tim iz Rudarske 2 je osmi na tabeli sa 29 bodova, a Rudar 11. sa 22.

Prvi od današnja dva derbija igraće u Banjaluci od 17 sati Borac i Sarajevo. Banjalučani bi eventualnom pobjedom riješili pitanje putnika u Evropu za ovu sezonu i “zacementirali” treću poziciju, jer bi trijumfom Bordo timu koji če četvrti, pobjegli na 10 bodova. S druge strane Aleksandar Vasoski i njegova ekipa bi ukoliko slave u Banjaluci ostali i dalje na dva fronta u brobi za evropska takmičenja, jer u finalu kupa igraće protiv Veleža.

Tuzla City i Željezničar odigraće predposljednju utakmicu 28. kola na Tušnju. City drži i dalje drufu poziciji sa 49 bodova, Željo je peti sa 37 i skoro je izvjesno da če Plavi ostati bez Evrope.

Zrinjski je u petak savladao Široki pod Bijelim Brijegom 1-0 i tako upisao 23. pobjedu u ovoj sezoni. Plemićima je na ovom meču uručen i pehar za prvaka Bosne i Hercegovine, koji su osigurali sedam kola prije kraja prvenstva.

Posljednji meč 28. kola Premijer lige BiH igraju Radnik i Velež od 16:30 u nedjelju.

N1

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije