Majka Dražena Petrovića otvorila dušu: “Jedan čovjek je predvidio njegovu smrt, ali nije smio da mi kaže”

Ove godine bi se proslavljalo 60 godina od rođenja jednog od najboljih košarkaša sa ovih prostora – Dražena Petrovića. Sudbina je karte pomiješala tako da se taj dan već 31 godinu ne slavi već se obilježava, a ove će to biti učinjeno na poseban način – utakmicom u Zagrebu.

Emotivnu ispovijest ispričala je Biserka Petrović za Sportal, majka Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša svih vremena sa ovih prostora . Priču o Draženovoj košarkaškoj genijalnosti znaju i prepričavaju mnogo šire od naših prostora. On je rođen 22. oktobra 1964. u Šibeniku, a stradao je 7. juna 1993. u Denkendorfu, u Njemačkoj.

Draženu je sve išlo u životu. Bio je beskrajno talentovan, vrijedan, radan. Granice za njega nisu postojale. Košarkaški Mocart. Ali… Tog 7. juna 1993. godine nastradao je u Njemačkoj u 28. godini, kad se automobilom vraćao sa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Petrović nije želio da se vrati avionom, već je odlučio da zajedno sa djevojkom Klarom krene put nazad. Upravo je za volanom bila manekenka, dok se Petrović nalazio se na suvozačevom mjestu prilikom udesa. Automobil u kojem je poginuo vozila je njegova djevojka Klara. Biserka misli da je zasluživao bolju ženu od nje.

Vlade Divac o Draženu “Otvorio je vrata svima nama”

– To nije bila ljubav, to je bio, hajde da kažemo, flert. Ona je isto igrala košarku i učestvovala je u Njujorku na modnoj reviji vjenčanica, pa je zajedno sa drugaricom zamolila Dražena da joj da kartu za utakmicu. Tu se nešto nastavilo, pa je ona tri mjeseca ostala kod Dražena tamo. Rodilo se nešto. Ali njegova prava ljubav je Renata koja je sa njim bila pet godina. To je njegova najveća ljubav bila, a ovo nije bila ljubav, već nešto što ne mogu da tumačim kao ljubav. Ako mi dozvolite, ja nisam fanatik ničega, ali iz ovog svega izvlačim jedan zaključak. Naime, u Zagrebu je bio jedan čovjek koji je bio jako vidovit i ja sam prije tragedije otišla kod njega. Ne svojom voljom, već smo bili u nekom društvu. Tada mi je on rekao: „Šta hoće ove dvije žene što idu sa Draženom?” Dakle, on je vidio Draženov odlazak, ali meni nije htio reći jer je to bila sudbina. Rekao mi je: „Da sam ja vama i kazao da će Dražen da nastrada, vi to ne biste mogli da spriječite!“ Ima nešto što mi na ovome svijetu, da li je to zvijezda ili energija, ali ima nešto da svi imamo svoje vrijeme kada ćemo završiti i svi imamo neko svoje poslanje. Ali taj čovjek mi je rekao za te dvije žene. On je vidio njih da odvoze Dražena u smrt – rekla je Biserka.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije