Katar optužen da plaća lažne navijače, organizatori pobjesnili (VIDEO)

Na terenu još uvijek nema takvih drama koje postoje na najvišem političkom nivou, ali i medijskom.

22. novembar 2022, 8:51

Do sada smo već vidjeli da je novinarima zabranjeno da snimaju, da im je zabranjen ulazak na treninge drugih reprezentacija, da su opljačkani, da su sprovedeni gdje ne treba… Novinari se ne nalaze u povoljnoj poziciji, a sada i Katar pokušava da ospori ono što se objavljuje.

Naime, Vrhovni komitet Katara je morao da reaguje zbog navoda da ima lažnih navijača na stadionu. Zanimljivo da nisu pomenuli ko je prenio te informacije nego su optužili sve novinare, tačnije veliki broj…

„Veliki broj ‘novinara i komentatora’ na društvenim mrežama tvrdi da su klipovi navijača zapravo lažni i da na njima nisu navijači, već uljezi. Smatramo te tvrdnje razočaravajućim. Navijači brojnih reprezentacija Katar nazivaju svojim domom i doprinijeli su da lokalna atmosfera dostigne vrhunac organizujući parade širom zemlje i na taj način dočekujući brojne goste“, stajalo je u saopštenju.

Naime, sve polazi od pretpostavke da se nalazi preveliki broj istih lica na stadionima, mada nije isključeno da su kupili čitav paket ulaznica. Navodno su neki novinari tvrdili da Katar plaća „lažne navijače“ kako bi upotpunili atmosferu na ulicama jer navodno veliki broj navijača bojkotuje prvenstvo zbog velikog broja nastradalih radnika tokom izgradnje stadiona.

Evo i jednog navijanja “Engleza”:

I ni po čemu različiti Brazilci.