BIZARAN RAZLOG: Evo zbog čega je Svetislav Pešić otišao sa klupe Srbije

Svetislav Pešić je ovog ljeta donio Srbiji novu olimpijsku medalju, jednu od najslađih, koja je mogla da bude i sjajnija, jer su Orlovi imali “Drim tim” na konopcima u polufinalu, pa su Jokić i družina morali da se zadovolje bronzom.

Ipak, nakon uspjeha u Parizu, uslijedile su šokantne vijesti. Najprije je predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović odlučio da se povuče sa pozicije i najavio je nove izbore, a sada smo dobili i informaciju da Svetislav Pešić više nije selektor

I zaista je to tačno, tehnički je Pešiću istekao mandat nakon Olimpijskih igara u Parizu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Naime, nakon što je Danilović odlučio da se povuče i da bude u tehničkom mandatu, zajedno sa ostalim čelnicima KSS, Pešić nije imao sa kim da razgovara o eventualnom produžetku saradnje i novom ugovoru.

Sa jedne strane imamo bizarnu situaciju da selektor koji je ostvario rezultat ne može iz tehničkog razloga da ostane na klupi, a sa druge je nepoznanica ko će doći na čelo Saveza, kakve će ideje imati kada je selektor i reprezentacija u pitanju, pa je sa te strane i pošteno da se prvo izabere rukovodstvo KSS i da novi predsjednik nakon toga priča sa kandidatima za selektora, navodi Telegraf.

Ipak, za sada još nije određen datum izborne sjednice KSS, pa je u magli i ko će biti predsjednik, ali i selektor u novom ciklusu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije