Zagreb će na Sljemenu podići spomen-ploču porodici Zec

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je povodom 31. godišnjice ubistva porodice Zec da će Grad Zagreb na mjestu ubistva majke Marije i kćeri Aleksandre, kod Adolfovca na Sljemenu, postaviti spomen-ploču kao podsjećanje na počinjeni zločin.

07. decembar 2022, 9:11

Foto SNV/HINA

"Iako su poznata imena tadašnjih pripadnika MUP-a, koji su 7. prosinca 1991. godine ubili Mihajla Zeca na kućnom pragu na zagrebačkoj Trešnjevci te odveli njegovu suprugu i kćer do planinarskog odmorišta Adolfovac, gdje su potom ubijene, za taj zločin nikad nisu odgovarali", rekao je gradonačelnik Tomašević.

U tom smislu, kazao je, iznimno je bitno obilježiti ovu tužnu godišnjicu, ali isto tako i obilježiti to mjesto kao trajno sjećanje na počinjeni zločin kako se nikad više ne bi ponovio.

"Grad Zagreb će to napraviti, u proceduri je postavljanje spomen-ploče na ovom mjestu'', kazao je Tomašević na komemoraciji koju su organizovali Antifašistička liga i Srpsko narodno vijeće, javlja agencije Hina

"Trideset i jednu godinu nakon zločina, koji je zasigurno jedna od najmračnijih epizoda u povijesti ovog grada, stojim ovdje kako bih odao počast žrtvama i kako bismo još jednom upozorili na to što se ovdje dogodilo'', istaknuo je Tomašević na komemoraciji kod Adolfovca na Sljemenu, a građane Zagreba pozvao je da grade društvo bez diskriminacije po bilo kakvoj osnovi.