<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

(UZNEMIRUJUĆE) SA MAČETOM I FANTOMKOM: Isplivale fotografije otmičara male Vanje (FOTO)

JEDAN od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe koja je otela i ubila Vanju Đorčevsku (14) na društvenim mrežama je objavljivao jezive fotografije sa oružjem.

04. decembar 2023, 6:36

Naime, on je na Fejsbuku objavio fotografije na kojima pozira sa mačetom u ruci, dok na licu ima fantomku.

On je na slikama često odeven u majicu sa spornom zastavom sa suncem, koja je simbol desničara u Severnoj Makedoniji.

Među njegovim prijateljima na Fejsbuku je i Ljupčo Palevski Palčo, koji je označen kao organizator otmice, ali i ubica koji je pištoljem usmrtio Vanju Đorčevsku.

On je nakon zločina otišao za Beograd, a kasnije i u Bugarsku.

Podsetimo, u nedelju su nađena tela Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog, a veruje se da ih je ubila ista kriminalna grupa.

Oliver Spasovski izneo je detalje ubistva devojčice na konferenciji za medije.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolini Skoplja. Ovo je saopštio ministar unutrašnjih poslova Spasovski. Prema njegovim rečima, MUP ima u pritvoru izvršioce dva ubistva - devojčice Vanje i Pančeta Žežovskog. - U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloletnice, jeste privedeno, obavljeno je saslušanje, mere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali materijalne koristi - kaže Spasovski.