<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putnica iz autobusa ispričala šta se dogodilo u minutama prije udesa

Jedna od putnica, koja se nalazila u autobusu sa djecom iz Srbije koji je sletio u jarak na bugarskom auto-putu Trakija, ispričala je za Nova.bg o tome šta se dogodilo neposredno prije udesa.

15. august 2022, 8:45

„Vozač se nagnuo da spusti sjedište pored sebe i autobus je sletio u jarak“, ispričala je za bugarski portal.

Prema njenim riječima, djeca su iz folklorne grupe i vraćala su se kući nakon učešća na festivalu.

„Bili smo na festivalu, igrali. Krenuli ​​smo kući u Srbiju. Stali smo da se odmorimo na benzinskoj pumpi, stigli smo i to je to“, dodala je.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar obišao je povrijeđene u nesreći u Bugarskoj, rekavši da nema preminulih. Obišli smo svu djecu i odrasle i razgovarali sa njima. Operisano je jedno dijete, kao i vozač kome je urađena amputacija noge, rekao je Lončar.

Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske obišao povrijeđene koji se nalaze u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, ističe da je razgovarao sa djecom i odraslima i da se operisano dete osjeća dobro, prenosi RTS.

Jedno dijete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje praćenje, a vjerovatno i operisano dijete će biti, takođe, prebačeno u Sofiju na dalje liječenje“, naglasio je ministar.

Lončar je najavio da će biti organizovan prevoz za djecu koja su dobro, kako ne bi kretala rodbina po njih i da ne bi pravili dodatne probleme.

Kako je dodao, on će obići i djecu koja su u hotelu, i zahvalio je svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi djeca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je autobus iz Srbije upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povrijeđenima je najviše djece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Djeca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.