<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Protest opozicije u Zagrebu: DOSTA JE!

Dosta je tiranije, laži i korupcije, dosta je HDZ-a, Hrvatska može biti bolja

17. februar 2024, 1:56

Dosta je tiranije, laži i korupcije, dosta je HDZ-a, Hrvatska može biti bolja, poručio je u subotu predsjednik SDP-a Peđa Grbin s prosvjeda "Dosta je! Odmah na izbore" koji su lijevo-liberalne stranke održale u subotu a Markovom trgu u Zagrebu.

Istaknuo je da budućnost može biti daleko bolja od sadašnjosti u kojoj živimo, sadašnjosti u kojoj nas kradu, vrijeđaju, prijete, napadaju. "Toj Hrvatskoj recimo dosta je", pozvao je.

HDZ  je pokušao kupiti medije, a onda donijeti i lex AP, da bi na kraju doveli "radost i lipotu" Ivana Turudića, podsjetio je.

Nas se ne može kupiti, naša Hrvatska je bez korupcije, bez kriminala, s normalnim mirovinama, poručio je Grbin uz povike "AP odlazi, AP odlazi"

"Nemojte otići u Njemačku, nemojte otići u Irsku, otiđite na birališta kako bi otišli oni koji jedini moraju otići" pozvala je Sandra Benčić i naglasila da jedino tko treba otići su Andrej Plenković i HDZ, prenosi Hina.

Lijevo-liberalnu oporbu ujedinilo je i diglo na noge imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, tvrde da je „HDZ-ov čovjek koji se druži s kriminalnim miljeom i koji laže".

Prosvjed je organiziralo 11 parlamentarnih stranaka: SDP, Socijaldemokrati, Možemo!, Fokus, IDS, Reformisti, Centar, GLAS, SsiP, RF i HSS, a pridružili su im se i Hrvatski laburisti-stranka rada te PGS, koji nisu zastupljeni u parlamentu. Prosvjed je počeo s 15-ak minuta zakašnjenja, zbog, kako je rečeno s pozornice, dolaska još ljudi na Trg. 

Okupljeni su nosili državne zastava, obilježja svojih političkih stranaka i transparente s antivladinim porukama i porukama protiv HDZ. Imali su i transparente inspirisane sadržajem SMS-poruka novog glavnog državnog tužitelja Ivana Turudića i bivše HDZ državne tajnice Josipe Rimac, optužene za korupciju, koje su objavljene u medijima.

Na izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika osvrnuo se predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

"Prozirno i providno da žele zaštititi sebe. Da žele 0Lex AP' provesti do kraja i začepiti usta svima nama koji ukazujemo na sve njihove lopovluke. Jasno je da nam na sljedećim izborima treba detoksikacija Hrvatske od HDZ-a i njegove vladavine", poručio je. 

"Ovdje smo jer je izglasavanjem Turudića u Saboru opaljena pljuska svima nama, svim poštenim i pristojnim ljudima. Ali i Khuen-Héderváry je imao većinu u Saboru pa je dobio nogom u guzicu. Vrijeme je da damo nogu u guzicu HDZ-u na izborima i osvojimo vlast", poručio je.

Gradonačelnik Splita i predsjednik stranke Centar Ivica Puljak u govoru je kazao da je HDZ, stranka pravomoćno osuđena za korupciju, za zločinačko udruživanje i za pljačku države, proizvela kaos.

"HDZ je svojim djelovanjem napravio crnu rupu kojom korupcija i klijentelizam proždiru sve oko sebe i ostavljaju pustoš tamo gdje je bila nada", rekao je Puljak i pozvao na promjenu koja treba Hrvatskoj kako bi započela nova era u kojoj vladaju zakoni i pravednost.