<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Poznat identitet muškarca koji se zapalio na Trgu svetog Marka

Prema informacijama liječnika, muškarac je teško ozlijeđen i životno ugrožen.

11. juni 2024, 1:10

Saborska liječnica Gordana Štajminger kazala je novinarima kako je čovjek koji se zapalio propali kockar, kojega je žena lani prijavila, psihički rastrojen, prenosi Jutarnji list

Muškarac koji se zapalio na sebi je imao naočale i masku koji su se potpuno rastopili, kazala je liječnica i opisala kako je u trenutku njezinog dolaska bio kontaktibilan, disao je i imao puls, te je ponavljao: ‘Vrećica, vrećica.‘

- Bojali smo se da je u vrećici eksploziv, ali samo neke stvari su bile unutra - kazala je i dodala: - Mislim da nema političku pozadinu, no policija će ispitati stanje.

Rekla je i kako je nakon što je Hitna odvezla muškarca bilo još intervencija jer je pozlilo novinarima koji su tu scenu vidjeli.

Stanje pacijenta je vrlo ozbiljno, životno je i vitalno ugrožen.

Policijska uprava zagrebačka zaprimila je u 9,37 sati dojavu da se izvan ograde na južnoj strani Trga svetog Marka, osoba zapalila.

Policijski službenik koji obavlja poslove osiguranja uočio je mušku osobu kako se polijeva tekućinom te je krenuo prema muškarcu koji se u tom trenutku samozapalio.

Policijski službenik je odmah aparatom za gašenje požara krenuo gasiti i ubrzo ugasio plamen, a po dolasku Hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu.

Prema informacijama liječnika, muškarac je teško ozlijeđen i životno ugrožen. 

Liječnici iz Klinike za traumatologiju su rekli da je muškarac zadobio opekotine četvrtog stupnja po gotovo cijelom tijelu i da je u životnoj opasnosti te trenutno nije pri svijesti.

Dinko Vidović, predstojnik Klinike za traumatologiju, kazao je da takve opekline dugo nisu vidjeli i da će ga probati spasiti.

‘Danas oko 10 sati je hitno dovezen opečeni pacijent stradao u ovom incidentu. Unatoč promptnoj rekaciji hitne pomoći i unatoč maksimalno poduzetim mjerama medicinskog tima, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda trenutačno u životnoj opasnosti. Životno je ugrožen. Smješten je u jedinici intenzivnog opeklinskog odjela. Zadobio je opekline četvrtog stupnja, zahvaćena mu je gotovo cijela površina tijela. Ima čak i endoopekline.

Prognoze su loše, ali dajemo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da ga spasimo. Pacijent je 67. godište.

Muškarac trenutačno nije pri svijesti, intubiran je i o njemu se brinu tri liječnika.

Jako je ozbiljna situacija‘, rekao je Vidović. Kaže da su se susretali s teškim opeklinama kod vatrogasaca, ali da je situacija jako ozbiljna. Prva reakcija je bila promptno izvedena, dodao je.