<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Potop u Zadru. Pala ogromna količina kiše, ceste pune vode, auti poplavljeni

21. novembar 2023, 10:21

U SAMO sat vremena, u utorak je u Zadru palo 50 litara kiše po četvornome metru i poplavilo mnoge dijelove grada, rekla je Hini dežurna meteorologinja Državnog hidrometeorološkog zavoda Anita Vidović.

"U izvanrednom mjerenju, zabilježili smo 50 litara kiše po četvornome metru između 7 i 8 sati. Toliko oborina inače u ovo doba godine padne u mjesec dana", dodala je meteorologinja Vidović.

Zbog jednosatnog pljuska i bujica vode poplavljeni su mnogi dijelovi grada, automobili su ostali zarobljeni na prometnicama, a vatrogasci su imali desetak intervencija.

Sve su se intervencije odnosile na poplavljene podrume ili prizemlja stambenih i poslovnih objekata. "Zvali su nas i vozači koji su ostali u vodi, ali to su uglavnom rješavale vučne službe. Na terenu je gradska vatrogasna postrojba", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Operativno-komunikacijski centar PU zadarske nije dobio dojave o težim prometnim nesrećama.

Vijećnik objavio video poplavljenog auta

Gradski vijećnik Mate Lukić na svom je Facebook profilu objavio video u kojem pokazuje što mu se jutros dogodilo na nedavno obnovljenom raskrižju Puta Biliga i Hrvatskog sabora. Vijećnik je napisao da ga je odjedanput u prometu zahvatila velika bujica vode te kako se prometnica odjedanput našla u dubokoj vodi, a time i Lukićev automobil.

"Kako se ovo moglo dogoditi? Ovo je novo raskrižje! Ovo je nevjerojatno! Najgore od svega što sam dijete vozio u autu! Je li itko očistio je**ne šahtove u gradu?! Svaka čast izvođačima", poručio je ironično Lukić kojemu je automobil ostao zarobljen u vodi i poplavio.