<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Obraćanje Aleksandra Vučića: Urazumite Kurtija!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u poslednja tri dana i ćorav i politički nepismen mogao da razumije šta je to što je bilo pripremano za danas na Kosovu.

29. maj 2023, 9:08

Predsjednik Vučić pozvao je Srbe na Kosovu da ne ulaze u sukobe, javlja RTS

"Pozivam Srbe na KiM, znam kako se osećaju i koliko im je teško, da ne ulaze u sukobe sa NATO-om, ne zato što sam uplašen ili zato što je bilo ko od nas uplašen, već zato što je to ono što Kurti najviše želi", rekao je Vučić.

"Pozivam ih da kada protestuju, jer znam da se oni neće pomiriti sa okupacijom svojih zgrada, svojih gradova i kuća, da to čine ne miran način baš kao što su i danas činili, da sede, jer kada se na miran način suprotstavljaju albanskom okupatoru tada niko ne može da ih pobedi", naglasio je predsednik.

"Zapuca li albanski okupator tada će situacija biti potpuno drugačija. To je stvar koju sam saopštio svima u NATO-u", poručio je Vučić.

Ukazao je i da ćemo dati sve od sebe da sačuvamo mir.

"Poslednji put ponavljam i molim međunarodnu zajednicu da urazumi Aljbina Kurtija, da ga ne urazumljuju besmislenim saopštenjima, a da mu pri tome daju sve, već da preduzmu mere, ako to ne učine plašim se da će za sve nas biti kasno“, rekao je Vučić.

Što se Srbije tiče, dodaje, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir.

"Građani cele Srbije treba da znaju da imaju odgovorno rukovodstvo, da svakog sekunda vodimo računa o interesima svakog građanina Srbije, da ćemo dati sve od sebe da sačuvamo mir, ali da takođe nećemo dozvoliti ni progon, ni pogrom, ni ubijanje našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, zaključio je Vučić.

Rasporedili smo u skladu sa situacijom naše snage na mestima gde mislimo da je to neophodno, mi ćemo noćas više mesta sa našim vojnicima obići, rekao je Vučić.

Poručio je da "nećemo dozvliti pogrom srpskog naroda".

Istakao je da danas razgovarao sa predstavnicima najvažnijih zemalja i EU, kao i da je za sutra ujutru u 8 sati zakazan sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte.

"Verovatno neću sutra ići u Bratislavu da li ću ići prekosutra videćemo", rekao je predsednik.

Vučić je zamolio zemlje Kvinte da urazume svoje čedo, jer to “čedo može da izazove takvo čudo, kakvo niko drugi do sada nije izazvao“.

“Zato ih beskrajno molimo da to urade, jer Srbi i Srbija hoće mir i ne tražimo ništa više“, poručio je Vučić na kraju svog obraćanja.