<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Milena Radulović: “Aleksićeva žena prošla kroz isto kao mi, ona je saučesnik…”

Potresna ispovijest

27. novembar 2023, 8:07

U Višem sudu u Beogradu prije nekoliko dana je završeno svjedočenje Milene Radulović u postupku protiv samozvanog profesora glume Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica te škole.

Tokom davanja iskaza odgovarala je i na pitanja optuženog Aleksića, a kako se osjećala dok je dvije godine od podnošenja tužbe ponovo proživljavala traumu pred sudom mlada i hrabra glumica Milena Radulović objasnila je u emisiji “Uranak” na televiziji K1.

“Ova je priča koja toliko drugo traje, koja je bez kraja za mene. Iako sam nekoliko puta mislila da neću morati dalje, uvijek se pokazalo da dalje postoji. Nadam se da posle ova tri ročišta i svega što se dogodilo u ova tri mjeseca, intenzivne ove priče i našeg susreta i tih njegovih pitanja juče, da će biti kraj”, kaže Milena Radulović.

Objašnjava da je znala da će joj Aleksić postavljati pitanja.

“Četiri djevojke su svjedočile prije mene i on to svoje pravo nije koristio, ali imala sam osjećaj da će željeti da ga iskoristi u mom slučaju i to je uradio. Iskreno se nadam da ću sada konačno imati pravo da budem djevojka i glumica, da više neću morati da pričam o tome. Voljela bih malo nekih bezazlenijih tema”, kaže Milena Radulović.

Milena ističe da joj je svako ročište bilo mučno, ali da je posljednje najteže podnijela zbog načina na koji su joj pitanja postavljali optuženi Aleksić i njegov advokat.

“Mnogo je bilo mučno. Prije prvog ročišta sedam dana mi nije bilo dobro, veče pred su mi izašli pečati po ruci. Nekako sam to prvo ročište dobro podnijela. Imala sam utisak da ipak to što boli-boli, da to od čega se plače, plakaće se uvijek, nevezano za bilo koji ishod, ali sam imala osjećaj da u sadašnjem trenutku ja imam snage za to i da su oni (Aleksić i njegova supruga), dio prošlosti. Kada je došlo drugo ročište, ja sam bila kao mnogo bolje i nije mi sedam dana trajala priprema, znala sam na šta idem, ali dan pred nisam mogla da jedem, nisam mogla ništa, tresla sam se cijeli dan. Treći put sam zaključila, da bez obzira koliko stičeš neko iskustvo u ročištima i koliko god da ti je jasno šta te čeka, ništa se ne promijeni. Pozvao me je jedan od mojih advokata i rekao mi, „Ajde, Milena sad si već veteran, šta je to za tebe“. Mislim da nikada ne može da bude lako. Koliko god ti sebe zavaravaš, mnogo je mučno”, rekla je glumica za “K1” TV.

Tokom suđenja, Aleksić sve vrijeme poriče silovanje. Milena kaže da je to za svih 16 djevojaka, jako ponižavajuće.

“To je strašno ponižavajuće, s obzirom na broj prijava. Čovjek je porekao sam sebe”, kaže Milena.

Kako objašnjava, ona se na jučerašnjem suđenju sa Aleksićem usaglasila oko toga da je njegova supruga Biljana najbolji profesor na FDU.

“Složila sam se, ali sam istakla da je ona njegov saučesnik, na šta je skočio advokat koji me je pitao kako ona može da bude saučesnik. Ja sam to obrazložila. Nevažno je pitanje da li je njegova žena znala. Ona danas, kao jedna vrhunski inteligentna žena, ima pristup toj optužnici, mi smo u javnoj optužnici. Ona zna da su tih 16 prijava djeca, žene, koje je ona odgajila. Nismo mi neke žene koje su skočile na njenog muža, mi smo te djevojčice koje su tamo rasle, koje su oni vaspitavali, koje su gledali kako imamo sedam, pa devet, pa dvanaest, pa osamnaest. Ona je odlučila, ne osuđujem je, da stane i da kaže da smo lagale, a jako dobro zna da nismo. Šesnaest prijava od djece koju si odgajila”, kaže glumica i dodaje:

“Ja sam njen student, bila je jako važna četiri godine u mom životu. Voljela me je i ja sam nju voljela, to se ne dovodi u pitanje. Ona je jako pametna žena, svjesna svega, na kraju i ona mu je bila učenica. Ona je isto prošla kroz ovo što smo mi prošle, priznala to sebi ili ne. Tako da ona jako dobro zna da je sve ovo istina. U tom smislu sam rekla da je saučesnik. Ona je saučesnik u laži koju on i dalje pokušava da plasira. Želi da održi realnost koju je nama plasirao u toj školi, a to je realnost apsolutne moći, manipulacije i agresije. To upravo dokazuje način na koji je on meni postavljao pitanja i što je cijela sudnica vidjela”, kaže Radulović, prenosi N1.