<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Mala Bosna" na jugu Hrvatske: Ovako izgleda kompleks s 12 luksuznih vila, među njima i ona regionalne superzvijezde

Na Pelješcu u Dračama niče potpuno novo naselje koje će se graditi nakon već obavljene parcelacije i "raskrčivanja" velikog zemljišta na kojem bi trebalo niknuti najmanje 12 luksuznih vila.

27. novembar 2023, 7:06

Foto Anadolija

Lokacija se nalazi pedesetak metara od mora, a svi kupci su osobe s adresama u BiH ili porijeklom iz te države, uključujući i vlasnike zagrebačke kompanije "Polog graditeljstvo", koja se uknjižila na tri terena, piše Dubrovački vjesnik.

Za sve pojedinačne projekte u tijeku je ishođenje građevinskih dozvola, dio zahtjeva podnesen je proljetos, a dio početkom novembra, pri čemu su neki od projekata za koje je potrebna dokumentacija zatražena početkom ovoga mjeseca već pred početkom realizacije.

Uz Halida Bešlića, na Pelješcu će graditi vilu i poznati bosanskohercegovački fudbaler Amar Rahmanović, koji je rodom iz Tuzle, ali igra za ruski klub Krylia Sovetov iz Samare. Halidova prva susjeda biće Fügen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom, koja je čak bila i Miss turske dijaspore, a posjeduje zemljište uz njegovo i također će graditi vilu.

Da je Pelješac omiljeno mjesto za odmor stanovnika Bosne i Hercegovine manje više je poznato, a i velika glazbena imena odmaraju se na poluostrvu. Dino Merlin također ima kuću u Trsteniku gdje provodi veći dio ljetnih mjeseci. Dražen Žerić Žera, pjevač Crvene jabuke, isto je jedno vrijeme živio na Pelješcu, odakle mu je supruga Barbara.