<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Je li u Makarskoj sve baš toliko skupo? Donosimo najniže cijene... Kafa na centralnom trgu jeftinija nego u Sarajevu!

Sve u svemu, bez obzira na porast cijena koji se zbio u cijeloj Evropi, u Makarskoj se i u sezoni u vanpansionskoj ponudi mogu naći objekti s prihvatljivim cijenama, i to čak i na top lokacijama

25. juni 2023, 7:57

Posljednjih su dana, pa i tjedana, prilično česti medijski napisi o bezobraznim poskupljenjima u turističkim središtima, a Makarska se nekako našla posebno “na zubu”. Skupi apartmani, skupa kava, skup sladoled, skupi ćevapi, skupa pizza, skupa riba…

Je li sve zaista toliko skupo?

Kako su se uvjerili reporteri portala Makarska danas, i to i na nekim atraktivnijim lokacijama uz koje se obično vezuje visoka cijena – nije sve baš toliko skupo.

Najjeftiniju kavu u centru grada pronašli su, primjerice, u cafe baru “Point” (bivši Yeti), i to na centralnom trgu. Espresso tamo stoji 1,15 eura.

Pojedini kafići nude i akcije poput kave i kolača za 3,5 eura, odnosno kave i svježeg soka za 4 eura, kao što je u Biokovu.

Što se sladoleda tiče, cijena je na većini mjesta 2 eura, ali kako su čitatelji poslali, može se naći i na plaži, u neposrednoj blizini hotela Romana, za 1,80 eura.

Pizza se na samoj rivi može pojesti za 10 eura (miješana pizza), dok se ćevapi na plaži nađu po cijeni 5,3 eura.

Sve u svemu, cijena istina ima i viših i nižih, no nipošto se ne može reći da su svi ugostitelji bezobrazno dizali cijene i da je vanpansionska ponuda “boli glava”, jer je na nekim mjestima i dalje niža od europskih cijena kakve se ljetovalištima poput Makarske pripisuju - zaključuje se u tekstu.

Što se apartmana tiče, na najvećoj platformi u periodu od 15. do 22. srpnja mogu se naći vrlo pristojni apartmani po 70-ak eura. Cijena hotela s doručkom se u istom periodu međutim plaća oko 200 eura na noć.

Sve u svemu, bez obzira na porast cijena koji se zbio u cijeloj Europi, a ne samo u Hrvatskoj, i bez obzira na iznimke koje ne služe na čast ostalim ugostiteljima, osobito onima koji se pokušavaju održati tijekom cijele godine, u Makarskoj se i u sezoni u vanpansionskoj ponudi može naći objekte s prihvatljivim cijenama, i to čak i na top lokacijama.

Da ima onih koji će svoje proizvode i uslugu naplatiti pod “suho zlato”, ima, ali kako smo se uvjerili u našoj “blic” patroli, oni nipošto ne čine većinu. Zbog iznimaka koje kompenziraju sezonalni karakter posla nabijanjem nerealnih cijena, a kakvima se davao poveliki značaj u medijima, cijeli hrvatski turizam dobiva negativnu konotaciju - piše Makarska danas.