<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Incidenata u školama sve više: Bivša učenica brutalno maltretirala 5 učenika, prijetila i djevojčici da će je izbosti makazama

12. juni 2024, 6:05

U Osnovnoj školi "Majka Jugovića" u Zemunu u Beogradu došlo je do vršnjačkog nasilja kada je bivša učenica došla u školu i verbalno i fizički napala petoricu učenika sedmog razreda.

Takođe je prijetila da će jednu učenicu izbosti makazama. Ovo kaže Zorica Raosavljević, majka jednog od napadnutih đaka.

– Do vršnjačkog nasilja je došlo zbog situacije koja se desila na času fizike. Jedna djevojčica i dječak su se posvađali na času. Dječak je rekao nastavnici fizike da “tetka treba da ućuti”, misleći na djevojčicu. Čas se završio i počelo je fizičko. Na taj čas je došla djevojčica koja je ranije išla u školu “Majka Jugovića” – rekla je Zorica, majka napadnutog dječaka, za Mondo.

Čas fizičkog se održavao u školskom dvorištu

Prema riječima Zorice Raosavljević bivša učenica je prišla dječaku i pitala ga koga naziva tetkom.

Nakon toga ga je, kako je ispričala, nekoliko puta šutnula. Zahtjevala je od njega da ga snimi kako se izvinjava i da prizna da je majmun. Prijetila je da će snimak da objavi na društvenim mrežama.

 Dječak je uspio to da izbjegne. Nakon toga je došla kod mog sina i rekla mu da će da ga snimi kako se izvinjava i govori da je majmun. Ucjenila ga je da to uradi i rekla mu da ga neće udariti ako to učini. Moj sin je pristao jer nije želio da udari djevojčicu kako bi se odbranio. Kad ga je snimila, lupila mu je šamar. Inače, prije toga ga je gurnula na ogradu i zaprijetila mu da će ga prebiti njeni drugari koji treniraju kik-boks a koji idu u srednju školu – ispričala je i dodala da vjeruje da je bivša učenica došla u školu nakon što ju je pozvala djevojčica koja je imala sukob tokom časa fizike.

Prijetila dječaku da legne na pod, pa ga šutirala

Nakon što je izvršila nasilje nad Zoraninim sinom, djevojčica je istu stvar ponovila sa još dvojicom dječaka. Takođe je i njima govorila da će snimke da objavi na mrežama.

– Zatim je prišla petom dječaku i rekla mu da legne na pod. Rekla mu je da će da ga snimi kako se izvinjava dok leži na podu i da neće da ga napadne. Natjerala ga je da kaže da je majmun, a onda je počela da ga šutira na podu. Kad je završila sa njim, tražila je da dođe jedna djevojčica kako bi i nju pretukla – rekla je ona.

Prema riječima majke napadnutog dječaka, djevojčica nije došla, a onda je bivša učenica ušla u školu i počela đacima da traži makaze govoreći da će da je izbode.

– Tokom nasilja, djevojčica je govorila da je ne zanima šta će sa njom biti i da joj niko ništa ne može i da neće biti kažnjena. Ponavljam, to se sve dešavalo na času fizičkog, a nastavnika nije bilo u blizini. Đaci su ostali sami. Takođe nije bilo ni čuvara. Moram da naglasim da je ta djevojčica pravila probleme u školi i dok je u nju išla – zaključila je razgovor za Mondo Zorica Raosavljević, majka jednog od napadnutih đaka.

Direktorka potvrdila da je obavještena o vršnjačkom nasilju

Direktorka OŠ “Majka Jugovića” Ana Lukić potvrdila je da je obavještena da je u školi došlo do vršnjačkog nasilja i da škola postupa po Zakonu.

– U postupku smo prikupljanja svih informacija. Obavještena je spoljna mreža, bavimo se tim slučajem. Imali smo jutros jedan sastanak, uskoro ćemo imati drugi. Sve radimo po protokolu. Ja sam za situaciju saznala sinoć u 23 časa preko poruke i od jutros se bavimo time – rekla je za direktorka škole.