<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

HAOS U HRVATSKOJ Orkanski vjetar u Dalmaciji, potop u Rovinju, Puli, Rijeci...

DRAMATIČNO NA JADRANU

22. novembar 2022, 11:18

KAKO javljaju lokalni mediji, nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom pogodilo je jutros veliki dio obale.

Problemi u Puli

Glas Istre piše da automobili plivaju na pulskoj rivi, more je na rubu prelijevanja, a u jednoj je ulici stablo palo na cestu.

Promet je prilično otežan i vidljivost je smanjena pa se preporučuje maksimalan oprez.

Sve dežurne službe komunalnih poduzeća Pragrande i Herculanea su na terenu, a obišao ih je i gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pratnji direktora Pragrandea Kristijana Benčića.

"Obišli smo potencijalne "kritične" točke, sve raspoložive snage naših komunalnih tvrtki su na terenu i promptno su reagirali. Pratimo situaciju s vremenom kako bi sve prometnice ostale prohodne i sigurne za naše sugrađanke i sugrađane", poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić, prenosi Istranin.

IstraIn piše da je visoka razina mora poplavila i centar Rovinja te da su problemi i u Poreču. Kažu da je u Rovinju more preplavilo gradski trg i rivu. Zbog toga je zabranjeno prometovanje rovinjskom rivom za sva vozila.

Voda je ušla i u neke kafiće i restorane, ali, kako doznaju od zapovjednika JVP Rovinj Evilijana Gašpića, oni za sada nisu zaprimili pozive za pomoć u eventualnom ispumpavanju.

Zbog vode na kolniku prekinut je promet na državnoj cesti DC75 Novigrad-Poreč kod Antenala.

Zbog obilne kiše i plime poplavljene ulice pored tržnice u Rijeci

Jutros su poplavljene i riječke ulice.

Crveni alarm u Dalmaciji, orkanski udari juga, kiša poplavila rive...

Izražen pad tlak zraka jasan je znak približavanja ciklonalnog centra koji jutros s područja sjeverne Italije ulazi nad sjeverni Jadran. Njegovo daljnje produbljivanje očekuje se sljedećih nekoliko sati, piše Dalmacija Danas.

Nevrijeme u Šibeniku00:00/01:39