Evo zašto je važno javno pričati o nasilju nad ženama: Ivana Paradžiković svojim statusima je pokrenula ustajali sistem

Pitali ste me kako sheranje pomaže? Sheranje je prosvjedovanje u digitalno doba! Hvala od svakome od vas koji ste podijelili priču jer dali ste joj snagu. Tako se mijenja svijet. Spašavajuci jednog po jednog čovjeka!

26. septembar 2022, 1:04

Foto: BUKA

Novinarka Ivana Paradžiković na WEEKEND.15 festivalu pokrenula priču o Mihaeli koju koje muž pretukao, pokušao i ubiti, a samo su je slučajni prolaznici spasili.

Nakon Ivanine objave Mihaelni priču prenijeli su mnogi mediji, ali ono što je najvažnije sistem je reagovao i pokrenuta je Mihaelina zaštita.

"Dok sam pričala na WEEKEND.15] o Mihaelinom slučaju, u publici su sjedili iz ministarstva socijalne skrbi. Odmah su reagirali, iako je bila subota, u CZSS je poslan nadzor...i problem se počeo rješavati!

Tko je zakazao, tko je kriv? Svi pomalo. Sustav! A sustav smo zapravo mi. Od upiranja prstom nitko nema ništa. Djelujmo. Ne govorimo djeci: tko se tuce taj se voli...ne poticimo rješavanje nasilja nasiljem!

Pitali ste me kako sheranje pomaže? Sheranje je prosvjedovanje u digitalno doba! Hvala od svakome od vas koji ste podijelili priču jer dali ste joj snagu. Tako se mijenja svijet. Spašavajuci jednog po jednog čovjeka!

Hvala WEEKEND.15] na prilici da dignemo glas", objavila je danas Ivana.

Podjetimo da Mihaelinu priču koju je Ivana objavila u subotu:

"Ovo je Mihaela. Pogledajte je. Predivna mlada žena, brizna majka, jedna od hrabrijih koje sam upoznala tijekom svoje karijere.

A sada pogledajte druge slike.

Nastale su onoga dana kada me prvi put zvala.

Bila je u bolnici u paničnom strahu. Čudom je preživjela...jer on je metalnim utezima ciljao samo glavu, dok je sa stražnjeg sjedala to promatralo njihovo dvoje maloljetne djece.

Spasili su je dvoje hrabrih slučajnih prolaznika.

Bivši muž, nasilnik, završio je u zatvoru.

Ovih dana, Mihaela me opet zove. U istom strahu.

Nestabilna, agresivna i opasna osoba, kako su ga procijenili psihijatrijskim vještačenjem, izlazi iz zatvora...i kako je zaprijetio, zavrsit će zapoceto!

Promijenila je ime, promijenila adresu, ali Mihaela zna...on ce je pronaci. Svaki put do sada ju je pronačao. Aljkavoscu birokracije njezina bi nova adresa zavrsila u sudskom spisu koji ide i njemu na uvid!!

Ili bi netko u njezino ime u MUPu zatrazio sva njezina prebivališta. A taj netko..nije ona!

Najluđe od svega je prijedlog centra za socijalnu skrb? Pomoći će joj tako što ce joj oduzeti djecu jer oni brinu o njihovoj sigurnosti, a uz majku kojoj su stavili metu na čelo i ona ce biti ugrožena!!

Mihaela pokojna, djeca siročad. Problem riješen?

Želudac me boli dok ovo pisem.

Prekjučer je bio nacionalni dan borbe protiv nasilja nad zenama. Svima puna usta osude, promjene zakona, strožih mjera...U stvarnom se zivotu dogadđa ovo.

Mozemo li spasiti jednu ženu za pocetak?

...dok opet ne bude prekasno...".