<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Počeo SNS miting, desetine hiljada građana ispred Skupštine, govoriće i Dodik

U Srbiji je večeras u 19 sati počeo kontramiting u organizaciji predsjednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića, pod nazivom "Srbija nade", a kao odgovor na velike proteste nezadovoljnih građana širom Srbije.

26. maj 2023, 7:30

FOTO: BUKA

Prema procjeni srbijanskih medija desteine hiljada građana je trenutno ispred Skupštine.

Govornici na skupu će biti, kako javlja N1, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

Od ranog jutra u prestonicu Srbije konstantno pristižu autobusi iz svih dijelova Srbije, a sudeći po registarski tablicama i iz regiona.

FOTO: BUKA

17:45 Kako javlja reporter BUKE koji ide prema Skupštine Srbije autobusi konstantno pristižu: “Od Cvetkove prijace, preko Liona, pa sve do hotela Metropol autobusi su  u dva reda, a na nekim mjestima, čak i u četiri reda. To je blizu tri kilometra samo autobusa. Prema registarskim oznakama, autobusi su iz svih krajeva Srbije od  Niša, Lazareva, Subotice... Najviše ih se čini iz Niša. To je tri kilometra samo autobusa. Saobraćaj je dosta otežan“.

18:00  Već okupio veliki broj građana ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu kako bi prisustvovali mitingu

FOTO: BUKA

Inače, Vučić je pozvao članove SNS-a i građane da se sada odazovu njegovom mitingu te je najavio kako na njemu neće govoriti kao predsjednik stranke nego kao predsjednik Srbije.

Podsjetimo, društvenim mrežama se danima šire pozivi za pristalice SNS-a kojima će biti obezbijeđen prijevoz do Beograda, a obezbijeđeni su i sendviči i voda. Tu su i dnevnice za statiste, prema tvrdnjama korisnika društvenih mreža koji postavljaju pozive i poruke kao dokaze.