<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Apsurdni pješački prelaz u komšiluku: “Ko je to projektovao, pao bi na prvoj godini” (VIDEO)

23. maj 2024, 2:17

U naselju Zemunske kapije u Zemunu u Srbiji pojavio se neobičan pješački prelaz - umjesto da građane s jedne strane ulice odvodi do suprotne, on ih “ispraća” do razdjelnog ostrva sa rastinjem.

Ko je to je projektovao, pao bi na prvoj godini fakulteta, izjavio je saobraćajni inženjer Mirko Radovanovac sa kojim je reporterka N1 razgovarala u naselju Zemunske kapije.

„Mislim da je ovo potpuno jedan apsurd, očigledno je ovdje neko htio da prati ovu pješačku komunikaciju koja ide sredinom ovog parkića i nastavlja se tamo na trotoar. Znači očigledno nešto nije u redu jer vidite da nisu oboreni ivičnjaci, da je tamo zelenilo, znači to nije predviđeno da bude pješačka staza, neko je nešto pogriješio“, objasnio je Radovanovac.

Fotografije ovog pješačkog prelaza već su postale viralne na društvenim mrežama, gdje građani ostavljaju šaljive komentare poput onih da je riječ o svojevrsnom „alkotestu“, jer ako padnete u zelenilo znači da ne treba da sjedate za volan, ili da je to u stvari prolaz iz Srbije u Hogvorts.

„Ovo je stvarno za šalu, ja ne znam ko je radio projekat, ali ovo je stvarno… Mislim da nikom na pamet neće da padne da ide tamo kroz ono blato, očigledno je ovde neka greška. Ovdje treba da se stavi ograda, pješački prelaz da se stavi tamo da se ide, da se nastavi na onu pješačku komunikaciju“, rekao je Radovanovac.

Nakon što su slike pešačkog prelaza počele da se šire internetom, neko je posjekao rastinje na ostrvu, ali Radovanovac ističe da to nije rješenje, i da takav prelaz i dalje nije bezbjedan.

Sagovornik N1 izrazio je nadu da će nadležni ispraviti grešku, rekonstruisati zeleno ostrve, oboriti ivičnjake i izgraditi pješačku stazu, ili jednostavno ukloniti ovaj pješački prelaz i izgraditi ga na drugom mjestu.

Video pogledajte OVDJE