Vanredna konferencija Ujedinjene Srpske: Spot nije predizborni, već umjetnički! Znamo šta je motiv ove odluke...

Predstavnici Ujedinjene Srpske održali su danas u Banjaluci vanrednu konferenciju za novinare povodom odluke CIK-a da eliminiše ovu stranku sa lokalnih izbora zbog emitovanja spota.

Elvir Padalović / 08. Oktobar 2020

Foto: BUKA

 

Oni i dalje ne vide problem u spotu, nazivaju ga umjetničkim i tvrde da on može biti predmet lične percepcije svakog pojedinca. I dalje misle kako ništa loše nisu uradili emitovanjem takvog spota. 

Natalija Trivić, šefica izbornog štaba US-a, kazala je da ovaj spot nije bio predmet predizborne kampanje.

"Mi smatramo da CIK nema osnovu za ovu vrstu kazne, jer kampanja počinje 16.10. Ujedinjena Srpska nije dosad emitovala nijedan predizborni spot. Smatramo da spot ne možemo smatrati uvredljivim u smislu predizborne kampanje. Spot može biti percepcija pojedinca", rekla je ona.

Milan Petković, šef pravnog tima Ujedinjene Srpske, rekao kako još nije zaprimljena odluka CIK-a.

"Nevjerovatno je da nismo zaprimili odluku CIK-a. Odluka nije utemeljena na zakonu i ona će pasti, jer u Apelacionom sudu sjede sudije, a ne političari u CIK-u. Iz tog razloga uložićemo žalbu, ovo je hitan postupak i čudno da nakon 24 sata nismo dobili odluku. Ovakvom odlukom je izvršena diskriminacija preko 1000 kandidata. Lica koja su ispunila sve uslove da se kandiduju. Sigurno je da će sud BiH odbiti ovakvu odluku CIK-a", tvrdi Petković

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da se nada da sud BiH neće dozvoliti da se iznad njih postavi CIK, koji "nije nezavisan organ".

"CIK je koalicioni partner PDP-a, SDS-a, SDA i DF-a.  CIK, u nesposobnosti da nadgleda izbore, bavi se diskriminacijom stranaka koje učestvuju u izbornom procesu. Vidjeli ste po reakcijama da se Šarović i Borenović ponašaju kao portparoli CIK-a. Ovdje je jedna sramna koalicija.. CIK pokušava da bira odbornike. Znamo šta je osnovni motiv... to je Banjaluka. Ovdje SDS i PDP pokušavaju napraviti polugu da upravljaju sa SDA i DF-om, tako što će diskriminisati najjačeg partnera SNSD-a. Njihov motiv je Banjaluka. Lično ću se potruditi da se to ne dogodi. CIK je njihov koalicioni partner i pokušavaju nešto slično državnom udaru. Sve ostalo je boljševizam. Kako god mislimo, to je umjetnički spot. Ovdje je spot samo alibi", rekao je Stevandić.

 

 

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.