<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

TRANSPARENTI PORED KUĆE NOVOG GRADONAČELNIKA BANJALUKE: "Šetajmo za ljubav, Draško"

LJUDSKA PRAVA

"Šetajmo za ljubav, Draško" i "Banjaluka je i naš grad!" poruke su koje od jutros krase jednu od pasarela pored kuće Draška Stanivukovića.

10. decembar 2020, 11:04

 

Jutros, na Dan ljudskih prava, u Banjaluci su osvanula dva transparenta upućena novom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću. "Šetajmo za ljubav, Draško" i "Banjaluka je i naš grad!" poruke su koje od jutros krase jednu od pasarela pored kuće Draška Stanivukovića.

One su ispisane preko zastave duginih boja, zaštitnog znaka LGBTIQ zajednice.

 

Podsjećamo, Stanivuković se nedavno javno usprotivio organizovanju Povorke ponosa u Banjaluci, što je naišlo na osude od strane NVO sektora i aktivista za ljudska prava. Oni su mu tada poručili da se za ljudska prava mora boriti zajedno, a ne selektivno.

U Sarajevu su se već održale dvije Povorke ponosa i Stanivuković je rekao da je dovoljna jedna u Sarajevu.

 

“Smatram da su to vrijednosti koje ne treba na taj način da se promovišu na trgovima. To nije u duhu naroda kojem ja pripadam”, rekao je Stanivuković, uz dodatak da niko nije ugrožen. Istakao je da nije dobio takvu inicijativu, odnosno da još nije ni preuzeo dužnost.  

“Ja mislim da to ne treba biti u Banjaluci, to je moj stav”, rekao je Stanivuković, koji je po dobijanju gradonačelničke pozicije rekao da je Trg oslobođen i da je slobodan za sve. Međutim, već sad se vidi da toj izjavi treba dodati jedno veliko “ali”.

 

Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću i treba jedni prema drugima da postupaju u duhu bratstva”, prvi je član Opšte deklaracije Ujedinjenih nacija o pravima čovjeka.

Vezan tekst:

POLITIKA LJUBAVI I RAZUMIJEVANJA, ALI… Stanivuković oslobodio Trg Krajine, ali on ipak nije slobodan za sve!