Stanarević: Ispunjeni svi zakonski preduslovi za rušenje kina Kozara

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u banjalučkoj gradskoj upravi Slobodan Stanarević za BUKU je potvrdio da je Rješenje o rušenju kina Kozara u Banjaluci pravosnažno

M. Isović Dobrijević / 16. Septembar 2020

Foto: BUKA

 

Danas je počelo rušenje objekta kina Kozara u Banjaluci što je izazvalo nezadovoljstvo mnogih građana.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u banjalučkoj gradskoj upravi Slobodan Stanarević za BUKU je potvrdio da je Rješenje o rušenju kina Kozara u Banjaluci pravosnažno i izdato nakon dostavljenih dokaza o riješenim imovinskim odnosima, glavnog projekta uklanjanja objekta uradjenog od strane "Gradip" a.d. Prnjavor.

Što se tiče Odjeljenja za prostorno uređenje u banjalučkoj gradskoj upravi svi zakonski preduslovi za rušenje ovog obekta su ispunjeni, a za daljnji postupak nema nadležnost.

Stanarevića smo pitali da li se razmatrala alternativna opcija za ovu lokaciju, odnonso da na njoj ne bude zgrada od 12 apratova.

"Regulacioni plan je usvojen u decembru 2018. godine, i zahtjevano je da se poveća fond zelenih površina i više parkovskih i trgovskih prvošina što je i urađeno. Možda je prijedlog od građana ok, da se mijenja lokacija, ali za to treba volje i mogućnosti i grada i investitora. Kino Kozara je i meni drago, ali odavno je to samo privatni devastirani objekat, kao i najvece ruglo ovog grada", istakao je Stanarević.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.