Šeranić: Očekuju se preporuke štaba za praznike

Desk

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje nepovoljna s obzirom na aktivni broj zaraženih virusom korona.

26. decembar 2020, 12:14

Šeranić je rekao da očekuje da će Republički štab za vanredne situacije narednih dana izaći sa preporukama za predstojeće praznike.

Govoreći o mogućnosti uvođenja novih mjera za novogodišnje i božićne praznike, Šeranić je istakao da Štab u ovom trenutku cijeni nekoliko aspekata.

– Prije svega, to je aspekt zaštite zdravlja pojedinca i zaštite zdravlja populacije, kao i očuvanja funkcionisanja zdravstvenog sistema. S druge strane, tu je jedan socijalno društveni kontekst života i funkcionisanja u cijeloj ovoj epidemiji – rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, Štab prati sedmične izvještaje Instituta za javno zdravstvo i na bazi toga procjenjuje stanje i donosi određene mjere.

"Očekujem da će u narednoj sedmici Štab govoriti o tome na koji način ćemo provoditi praznike. Mislim da ćemo biti fokusirani na određene periode u januaru" naglasio je Šeranić.