Savjet ministara BiH retroaktivno odobrio 20 000 KM za organizaciju prijema povodom katoličkog Božića, koji na kraju nije organizovan

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o odobravanju 20.000 KM iz tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH za obilježavanje prijema povodom katoličkog Božića.

BUKA / E.P. / 11. Januar 2021

 

Ova Odluka objavljena je u Službenom listu BiH početkom ove godine.

Sredstva su namijenjena za tradicionalno obilježavanje prijema povodom katoličkog Božića u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 17. decembra 2020. godine a u okviru raspoloživih sredstava finansiraće se Hrana i piće; Najam tehnike; Usluge uređenja prostora - dekoracija, štampanje pozivnica po utvrđenom dizajnu i tiražu, Orkestar i bend za muziku i Voditelji programa.

Ono što je zanimljivo jeste da zbog epidemioloških mjera prijem nije organizovan te nije jasno šta će biti sa odobrenim sredstvima.

Podsjetimo, Klub predstavnika hrvatskog naroda u Domu naroda zatražio je da im se iz tekuće rezerve odobre sredstva u iznosu od 20.000 KM za organizovanje božićnog prijema, a Savjet ministara odobrio je sredstva 26.11.2020. Zanimljivo da je Savjet ministara odobrio sredstva retroaktivno iako navedeni prijem nije bio niti je mogao biti organizovan zbog trenutne epidemiološke situacije.

 

 

 

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.