PRIHVATITE IZAZOV: Objavite fotografije mjesta u BiH koja niste posjetili, a trebali bi

I MI MOŽEMO POMOĆI BH TURIZMU

Tatjana Čalić / 14. Maj 2020

Bosna i Hercegovina nije samo Baščaršija, Stari Most, Gospodska ulica, Počitelj... U njoj ima još mnogo sjajnih destinacija koje su nepravedno zapostavljene, za koje mnogi nisu čuli ili posjetili. 

Ta činjenica, kao i nemogućnost putovanja van granica BiH, uposlenici kompanije Atlantbh vidjeli su kao priliku da pomognu domaćem turizmu, koji trenutno trpi ogromne probleme. 

Pokrenuli su izazov pod nazivom “Putuj 387”.

O svemu nam je više rekao Kenan Kurdić iz kompanije Atlantbh: „U četvrtak smo objavili post kojim je sve počelo. Na našim Facebook i Instagram profilima, na kojem smo se fotošopirali u Nacionalnom parku Sutjeska i nominovali smo svoje kolege, druge kompanije iz IT industrije da urade isto, da odaberu lokaciju koja se njima sviđa i koju smatraju da bi drugi trebalo da vide. Od četvrtka do danas imamo preko 200 objavljenih fotografija na hashtag #putuj387 i sa svakim danom nam se sve više povećava broj, a učestvuju kompanije, javne ličnosti, i svi ostali koji vole bh. turizam i žele uraditi nešto dobro za to“. 

 

Pored Nacionalnog parka Sutjeska, odabrali su i selo Lukomir, dvije destinacije koje su prelijepe, kaže Kenan, i koje definitivno zaslužuju više pažnje. Također su kroz dosadašnje postove i sami otkrili neke nove destinacije za koje nisu ni znali da se nalaze u Bosni i Hercegovini, kao što su Zemljane piramide u Foči ili Vodopad Blihe u okolini Sanskog Mosta. 

Dosad nisu imali kontakt sa turističkim organizacijama, ali su primijetili da se njihov hashtag koristi od strane nekih turiskičkih kompanija i stranica koje promovišu bh.turizam, što ih  svakako raduje. 

Nadaju se da će ovaj izazov poslužiti kao inspiracija svima i da ćemo preko njega svi zajedno još bolje upoznati našu Bosnu i Hercegovinu.

Da biste učestvovali u izazovu, sve što treba da uradite je da objavite fotošopiranu ili pravu fotografiju (šta god vam je zabavnije) na vaš Instagram ili Facebook profil, sa neke lokacije u Bosni i Hercegovini koju smatrate da bi svi trebalo da vide. Nakon toga treba da nominujete i tri vaša prijatelja da učine isto i da koristite hashtag #putuj387. 

Sve dosad objavljene postove možete vidjeti tako što ukucate #putuj387 na Facebooku, Instagramu ili Twitteru. 

 


 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.