<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Postavljen &quot;Krivi sat&quot; na Trgu Krajina u Banjaluci (FOTO)

Danas je postavljen "Krivi sat" na Trgu Krajina u Banjaluci.

08. maj 2014, 12:00

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u gradskoj administraciji Zoran Novaković kazao je u banjaluci da je ovo uništavanje i opomena za budućnost da se za sve ono što radimo u gradu izdvajaju značajna sredstva.

"Uništavanje komunalne opreme je nešto što zaista košta i za njeno održavanje u ovoj godini planirali smo 154.000 KM, a koliko ćemo od tih sredstava utrošiti za popravljanje, a koliko za izgradnju nove opreme, to zavisi samo od nas građana" izjavio je on medijima u Banjaluci.

Podsjetimo da je Banjalučanin čiji su inicijali M.S. uhapšen prije dva dana nakon što je u centru Banjaluke oštetio "Krivi sat", saopšteno je ranije iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.Nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva, saopšteno je u srijedu iz Centra javne bezbjednosti (CJB) BanjalukaSlobodan Gavranović, gradonačelnik, apelovao je na građane da prijavljuju ovakve pojave na dežurni telefon 051/244-593, kako bi nadležni organi mogli reagovati u pravo vrijeme.„Krivi sat" se nalazi u strogom centru grada i pokazuje vrijeme kada je Banjaluku 1969. godine zadesio razorni zemljotres. Sat čije se kazaljke ne pomijeraju podignut je kao spomen-obilježje na taj nemili događaj.Nadležni iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja izdali su nalog da se sat privremeno ukloni, te da se utvrdi stepen oštećenja. Sat je danas vraćen na svoje mjesto.