Počinje rušenje kina Kozara u Banjaluci (FOTO)

Počelo je...

M. Isović Dobrijević / 16. Septembar 2020

Foto: BUKA

 

Jutro su započeli radovi na rušenju kina Kozara u Banjaluci. Bageri su počeli da ruše zgradu.

Stanari su razočarani dešavanjima koja su u toku.

Podsjetimo da su stanari zgrada oko bivšeg bioskopa Kozara, nezadovoljni odlukom gradskih vlasti da se kino sruši, a na njegovom mjestu podigne dvanaestospratna zgrada, odlučili početkom septembra se samoorganizuju i počeli su skupljanje potpisa protiv te odluke.

Razlozi su brojni, rekli su građani ovog naselja u centru grada. Počev od izgradnje dvosmjerne ceste, koja prolazi tik do ulaza, a pravi se samo da bi građevinske mašine imale nesmetan pristup gradilištu, pa do same zgrade čijom bi izgradnjom bila uskraćena dnevna svjetlost za stotine stanara.

"Jedna od zgrada u ulici Sime Šolaje 5, već oslabljenja rušenjem nosećeg zida, bila bi veoma ugrožena kopanjem temelja neposredno pored nje. Postoji još mnogo razloga koje smo čuli od stanara da se zgrada ne gradi na tom mjestu, blizina obdaništa i izlaganje djece buci, pa do bojazni da bi takva zgrada direktno uticala na pad cjena njihovih nekretnina", rekli su tada stanari.

Stanari nam kažu da imaju sastanak sa Gradonačelnikom Banjaluke u ponedjeljak kada će moći dati više informacija o ovom slučaju.

Pogledajte fotografije koje smo zabilježili na licu mjesta:

 

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.