Ozren Perduv: Ovo nam daje nadu će konačno biti napretka u rasvjetljavanju ubistva Davida Dragičevića

Niko apsolutno više ne vjeruje Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Oni su pod direktnim uticajem politike i tu prije svega mislim na uticaj koji dolazi od MUP-a RS.

Maja Isović Dobrijević / 23. Februar 2021

 

Tužilaštvo BiH zatražilo je juče dostavljanje predmeta koji se odnose na Davida Dragičevića.

Na temelju podneska predstavnika oštećenih i Udruženja Pravda za Davida, Tužiteljstvo BiH, odmah je uputilo zahtjev za dostavljanje na uvid predmeta koji se odnose na stradanje Davida Dragičevića u mjesecu martu 2018. godine u Banjaluci.

Zahtjev je upućen prema Okružnom tužilaštvu Banjaluka i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske.

Nakon dostavljanja i analize predmeta, tužiteljstvo će donijeti odluku o daljim koracima i aktivnostima, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Ozren Perduv iz neformalne grupe Pravda za Davida kaže ovo daje nadu porodici Dragičević, ali i svim drugima da će konačno biti napretka u rasvjetljavanju ubistva Davida Dragičevića.

"Niko apsolutno više ne vjeruje Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Oni su pod direktnim uticajem politike i tu prije svega mislim na uticaj koji dolazi od MUP-a RS, prije svega tzv. mistra Lukača, koji je na samom početku od tužioca Lepira tražio ubrzano donošenje naredbe o nesprovođenju istrage. Zašto bi to on radio? Koji je motiv", pita se Perduv i dodaje:

"Koliko god to bile teške ocjene, i mi, ali i advokati su odavno mišljenja da Okružno tužilaštvo, zajedno sa ljudima iz MUP-a RS, zataškava ubistvo Davida Dragičevića, tj. da opstruiše adekvatnu istragu. Advokatica Zora Nikodinović Dobričanin na odlasku iz Banjaluke je rekla da nikakvog napretka u istrazi neće biti dokle god je postupajući tužilac Dalibor Vrećo. I to je zaista tako", istakao je Perduv.

Perduv podsjeća da je ona prije dvije godine izjavila da su pripadnici policije sakrivali dokaze i ubice i da je čitav tužilački spis jedan dobro osmišljeni scenario.

"Sve su to razlozi zbog kojih je Okružno tužilaštvo u Banjaluci izgubilo svaki kredibilitet i zbog čega Tužilaštvo BiH treba da uzme u rad ovaj važan predmet i započne istragu o istrazi. I nadamo se i vjerujemo da će se to i desiti", rekao je Perduv za BUKU.

 


Buka preporuka

BiH

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.