Odbornik Ivan Begić dobio poziv na saslušanje

Banjalučki odbornik Ivan Begić dobio je poziv na saslušanje u banjalučku policiju

BUKA/ E.P. / 03. Maj 2021

Foto: BUKA

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je Izvršni komitet Izvršnog komiteta SNSD-a" rekao je za BUKU Ivan Begić nakon što je dobio poziv za saslušanje od PU Banjaluka.

Begić dodaje da mu poziv nije uručen lično, da su podaci u njemu netačni, te da će razmisli da li će se tako nepismeno napisanom pozivu odazvati, budući da za takvo nešto ima i zakonsko pravo.

- Ako nisu u stanju napisati poziv, kako očekujete da su u stanju pravično provesti prekšajni ili krivični postupak, kategoričan je Begić.

Begiću se na teret stavljaju prekršaji iz člana 22. i 24. Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na ometanje ili sprečavanje djelovanja državnih organa, ali nije precizirano kada je Begić to uradio i gdje.

Begić za BUKU kaže da ne zna o čemu se radi, ali da pretpostavlja da je to zbog prvo protesta ugostitelja, kada je na demonstrante poslana žandarmerija.

Podsjetimo, prošle sedmice je u svojstvu osumnjičenog saslušan gradonačlenik Banjaluke Draško Stanivuković, dok je protiv trojice "ugostiitelja" podnesen izvještaj tužilaštvu

Begić poziva MUP da prestane proganjati građane zbog javno izraženog mišljenja, pa sviđalo se ono nekome ili ne.

On bi trebao biti saslušan 5.maja.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.