Obraćanje ministra Lukača: Zabrana okupljanja grupe Pravda za Davida

Obraćanje

BUKA portal / 26. Decembar 2018

Foto: BUKA

Konferenciju su u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, održali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Ovo je obraćanje ministra Lukača:

"Ovu konferenciju smo sazvali da objasnimo dešavanja juče u Banjaluci. Bili ste prisutni i svjedoci svega. Nakon 9 mjeseci održavanja skupa ispred grupe Pravda za Davida koji je bio nelegalan, nikad nije zvanično prijavljen, a MUP nije htio da sprečava održavanja skupa, čak su i gradske vlasti dopustile dok su bili mirni i dostojanstveni.

Okupljanja su se pretvorila u suprotnost sa zakonom. Imali smo izbornu godinu, političari se uključili da bi iskoristili za svoje cijljeve, poručio je Lukač.

"U zadnje vrijeme sa skupa se upućuju poruke koje imaju i krivičnu odgovornost. Bila je izborna godina, uključili su se političari i morbidno su ih usmjeravali. Iz grupe “Pravda za Davida” čujemo prijetnje, ministri i predsjednici se označavaju kao ubice. Napada se i pljuje policija i poziva se na rušenje policije. Davor je pokušavao nasilno ući u Palatu predsjednika i NSRS. To se više ne može tolerisati", rekao je Lukač.

Ministar Lukač je rekao da niko ne može biti iznad zakona.

Ostaje zabrana okupljanja grupe Pravde za Davida, rekao je Lukač.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.