O suverenitetu Republike Hrvatske na unutrašnjim morskim vodama Bosne i Hercegovine

REAKCIJA

"Radi ispravnog informisanja javnosti zamolio bih Vas, u ime članova Pomorskog društva u Bosni i Hercegovini, da objavite priloženu Informaciju koja je sa svim podacima provjerljiva i tačna."

31. august 2020, 10:53

 

Reagujući na tekst koji je objavljen na portalu Buka, "Kako je i zašto žrtvovan Neum pa je završio u BiH? Razlog za gradnju Pelješkog mosta star je 300 godina!"  javio nam se dr sc. Izet Bajrambašić, predsjednik Pomorskog društva u Bosni i Hercegovini, sa molbom da prenesemo Informaciju koju nam je dostavio e-mailom.

 

Molbu i dostavljeni materijal prenosimo u cjelosti:

 

Gospodine Trifunoviću,

Na Vašem portalu Buka Porčitao sam preuzeti tekst preuzet od portala Morski.hr, autora Prof. Jurice Gašpara pod naslovom: "Kako je i zašto žrtvovan Neum pa je završio u BiH? Razlog za gradnju Pelješkog mosta star je 300 godina!"

Ovaj tekst na drastičan način usmjeren na krivo informisanje javnosti, kojim se preskaču stotine godina kako bi se spojile neke istorijske činjenice i postiglo opravdanje za presuđenu agresiju Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu, kao i provođenje u djelo tih zamisli.

Radi ispravnog informisanja javnosti zamolio bih Vas, u ime članova Pomorskog društva u Bosni i Hercegovini, da objavite priloženu Informaciju koja je sa svim podacima provjerljiva i tačna.

Uzgred, Pomorsko društvo u Bosni i Hercegovini je osnovano 31.12.2007. godine, Rješenjem broj UP08-07-1-135/07 i upisano je u Registar udruženja pod brojem RU648/07 kod Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine.

Nadam se da ćete i u ovom slučaju održati Vašu prepoznatljivu profesionalnost u radu. Unaprijed hvala.

Srdačan pozdrav,

dr.sc. Izet Bajrambašić,

predsjednik Pomorskog društva u Bosni i Hercegovini