Muškarac pokušao otvoriti vrata aviona na letu za Tuzlu, jer nije htio sletjeti u Beograd

REGION

Muškarac je intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan, ali nakon što je muškarac spriječen u namjeri isto je probala učiniti i njegova supruga.

29. decembar 2021, 1:20


Na sinoćnjem letu iz danskog Billunda za Tuzlu desio se nesvakidašnji incident kada je muškarac pokušao otvoriti vrata aviona u vrijeme leta.

Avion niskobudžetne kompanije Wizz Air zbog magle nije mogao sletjeti na aerodrom u Tuzli, a nakon informacije da se let preusmjerava za Beograd jedan od putnika ustao je sa svog sjedišta te pokušao otvoriti vrata.

Muškarac je intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan, ali nakon što je muškarac spriječen u namjeri isto je probala učiniti i njegova supruga.

Nakon slijetanja na beogradski aerodrom oboje su uhapšeni.

Pišu to beogradski mediji, koji dodaju da je taj putnik, bijesan što slijeće u Beograd, psovao ljudima majku srpsku, vrijeđao sve prisutne, pljuvao ljude, bacao se po avionu i odgurivao sve koji su pokušali da ga obuzdaju da ne ode u kabinu pilota.

Državljanin Danske se, navodno, uputio kod pilota, izrevoltiran time što je sletio u prestonicu Srbije, što je u jednom trenutku i rekao. Muškarci, od kojih su dvojica pripadnici obezbjeđenja, obuzdavali su ga, a on je, između ostalog, psovao "srpsku majku u usta", "balijsku majku" itd.

Ostali su mu govorili da se smiri, riječima, "Šta ti je čovječe?", a neko je u strahu rekao i "Držite ga" i "Neka ga neko veže!" 

Žena, za koju se pretpostavlja da je njegova supruga, pokušavala je da ga smiri, ali on je nastavio da pravi dramu. 

"Neću da se smirim! Srušiću avion. Ubiću sebe, ženu i dijete", zaprijetio je on.

I žena pored njega uzalud je pokušala da smiri situaciju.

"Skloni se Zahira, ubiću i tebe! Majku im je..m", vikao je on.

Nešto kasnije su muškarci koji su ga držali bili prinuđeni da ga grubo uhvate i obore na pod. 

"Je..m vam krst", vikao je on sa poda, dok je jedna žena drhtavim glasom molila da ga neko smiri.

Navodno, on se neće goniti krivično, već samo prekršajno, jer je radnik operative tužiocu navodno rekao, prema nezvaničnim saznanjima, da je taj putnik samo psovao.