Muškarac ošamario predsjednika Francuske Emmanuela Macrona na ulici

Muškarac je nakon incidenta uhapšen.

BUKA portal / 08. Juni 2021

 

Tokom posjete gradovima na jugoistoku Francuske predsjednik ove države Emmanuel Macron doživio je neugodnu scenu. Naime, prilikom prilaska građanima, jedan od nezadovoljnih građana ošamario je Macrona.

Francuski predsjednik posjetio je region Drome, gdje se sastao s predstavnicima ugostitelja i studenata kako bi razgovarali o ukidanju određenih epidemioloških mjera koje su i dalje na snazi u ovom dijelu Francuske.

Međutim, nakon što je Macron prišao grupi demonstranata, jedan od nezadovoljnih građana ošamario je francuskog predsjednika.

Kako prenose francuski mediji, prije nego što je ošamario Macrona, muškarac je uzvikivao parole "Dolje Macron!".

Policijske snage, kao i pripadnici Macronove pratnje, vrlo brzo su reagovali te su uhapsili muškarca, a prema informacijama medija u Francuskoj, pored muškarca je uhapšena i još jedna osoba koja je bila u njegovoj pratnji.

Uprkos neslaganju s politikom Emmanuela Macrona, brojni francuski političari koji ne pripadaju politici centra osudili su ovaj incident.

"Politička neslaganja ne mogu opravdati ovo nasilje. Nedopustivo je napadati političke vođe, a naročito predsjednika", naveli su političari.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.