Marko Vidojković: Običajno pravo- Srbi i žene

U mučnoj situaciji poput braka, sasvim je normalno da se potegne nož, pa da ispadne tragedija, jer se eto, jedno obično svakodnevno domaće premlaćivanje, završilo smrću, a hteo si samo malo vaspitno da je secneš. Onda sebi pucaš u ruku,a kažeš da si se ciljao u glavu i pokupiš sažaljenje okoline.

Marko Vidojković / 18. April 2018

LEKCIJA JEDAN: BATINE

Mnogo je prilika kada ženu valja prebiti. Ovo se pre svega odnosi na suprugu, ali u obzir dolaze i devojka, a ponekad i majka, što de ne, i ona je žensko. Žene su dušu dale za batine. Pre svega, slabije su, pa možeš da se opustiš prilikom tabanja. Ako, kojim čudom, uzvrati, eto zgodne prilike da opustiš ruku i premlatiš je kao vola u kupusu.

Razlozi zbog kojih ženu valja prebiti su razni. Tu su, pre svega, kompleksi koje vučeš iz mladosti i detinjstva. Ima li lepšeg načina da se osvetiš debelom Danilu što te je uvaljao u pseće govno pred celim odeljenjem, 1983, od potezanja supruge za kosu i dva šamara. Prema nekim shvatanjima, šamar se, doduše, ne računa u batine, stoga je poželjno da ženu šamaraš desnom rukom, ali prethodno vrati burmu na domali prst, kako bi bol bio jači.
Sledeći razlog jeste pijanstvo. Tvoje, naravno. Posle odvaljivanja od alkohola sa ortacima, koji su te celo veče zajebavali (ćelav si, debeo si, nosat si, klempav si, mala ti plata, izgubio si posao, izgubio ti Partizan, izgubila ti Zvezda, itd), dolaziš kući i sa punim pravom lešiš ženu. Udri, prikane. Rukama, nogama, stolicom, dok god mrda nije frka, znači da je živa. Pazi samo da je izmlatiš po delovima tela koji nisu lako uočljivi, pre svega da je otac ne pita šta se desilo, jer ako sazna, ima prvo da ti izlema taštu („Matora glupa kravo, što si joj dopustila da se uda za onog smrada“), pa će da se dohvati za tetejac i onda će da ti zakuca na vrata. A mogao bi da te dobije i pesnicama.

Sledeći valjan povod za batine su pare. Kurva troši kao nenormalna, jebem li joj mater onu odvratnu. Mora ološ govnjivi da kupi jebene cipele skoro svake treće godine, a kad sedne u kola, jebo mater onom ko joj dade volan, gazi gas, drka kvačilo i menjač, troši  benzina bar trinaest posto više nego u normalnim uslovima. Pa onda, šminka. Šta će joj šminka, za koga li se ulepšava, valja joj oba oka zatvoriti, da vidiš kako će da onda bude lepa.

Odakle jebeni račun za struju tri i po hiljade dinara, govno jedno nikakvo, stalno sijalice gore, čak i u jebenom kupatilu sijalica stalno svetli, kome, majku li ti krvavu jebem, kome, bubašvabama? Sad ću taj odvratni nos da ti natrljam u klozetsku šolju.

Dalje, ljubomora, koja je uvek opravdana. Sve žene su kurve, pa tako i ona. Čim je s tobom, tu mora da nešto smrdi, jer ti najbolje znaš koliko si odvratan i buđav, samo bi se zla kurvetina udala za tebe, da troši tvoje pare, a da ko zna kome puši kurac. Zamisli samo, možda je nekom pušila đoku, pa je posle tebe ljubila, što znači da si i ti nekom pušio đoku. Au, burazeru, alal ti vera, ha ha, reklo bi tvoje društvo, da samo zna u kom si problemu. I kako onda, kad je vidiš sređenu i isfeniranu, da je ne otkineš od batina.

Najbitniji deo ove lekcije jeste to što možeš da je lemaš do mile volje, Srbija to toleriše, svima je jasno koliko jedna kurvetina može čoveku da nanese duševne boli. Policijska patrola će ti pred njom reći „Nemoj više“, a onda će te pandur odvući u stranu i poveriti se: „Burazeru, imam i ja jednu takvu, samo nemoj po glavi i boli te kurac. I mokre novine po tabanima nisu loša fora. Ajd sad zdravo i naredna dva sata iskuliraj.“

LEKCIJA DVA: UBISTVO

Osnovni razlog iz kog ženu treba ubiti je što više neće da bude sa tobom.

Koje je to sebično govno, a sve si joj dao. Najbolje godine svog života uložio si u tu ništariju, a ona hoće da pobegne. Većeg bezobrazluka od tog na planeti nema, a zamisli samo kako će te zajebavati ortaci sledeće subote, na derbiju. Bog te mazo. Zamisli samo, još gore, prođe neko vreme i onda je neko vidi u gradu, kako se vucara s nekim govnarom, ili, još crnje, da taj bude neki mišićav i lep! Treba to saseći u korenu. Možda i bukvalno saseći. Uzmi onaj nož kojim kurva stalno preglasno seče kupus, u sred tvoje popodnevne dremke i izbodi je bar dvadeset puta, da slučajno živa ne ostane.

Ukoliko nekako ipak uspe da ti zbriše, onda je vrebaj izdaleka. Znaš gde su joj matorci, kod njih je pizdurina zapalila, znaš gde radi, garant ju je ona debela iz računovodstva nagovorila da te šutne, ostavila te smradulja na prosjačkom štapu, budući da si otpušten još pre dve godine, jedino je dobro što je decu odvela sa sobom, no mali je to zgoditak u odnosu na sramotu koju ćeš da doživiš i činjenicu da ćeš novu ženu veoma teško pribaviti. Zato spremi pušku, pištolj ili bombu, sačekaj je u mraku i pljas. Možeš biti i lukav, te odglumiti kako ćeš se odazvati pozivu Centra za socijalni rad, da se mirite, da tamo jedete govna, nema bre mirenja sa kurvom! Otidi tamo jednom dvaput, socijalni debili će da ti drže stranu, jer „dete mora da ima oca, nije zdravo živeti bez oba roditelja“, a onda, kad niko ništa ne bude sumnjao, lepo dođeš s prangijom i pljas pljas,  isprangijaš drolju.

Ako je, ne daj bože, već našla drugog, pa ti si, Srbine, stvarno komedija od čoveka. Sramote veće u Srba nema od odbegle žene, koja prima tuđu karu. Ako je taj jači, a verovatno jeste, sačekaj da se razdvoje i onda je na miru, u budžaku, kraj kontejnera, prekolji. Ako u tebi ipak čuči junak, ustreli ih oboje s leđa. E, sad, ako ti se ne ide u zatvor, ostaje ti mogužnost da ubiješ i sebe, posle nje. Ukoliko si pravi lukavi Srbin, možeš odglumiti kako si pokušao i sebe da ubiješ, čisto da novinari napišu „Tragedija!“ umesto „Zločin!“, jer novine razumeju da je život jedna velika tragedija, a naročito život sa ženom.

U mučnoj situaciji poput braka, sasvim je normalno da se potegne nož, pa da ispadne tragedija, jer se eto, jedno obično svakodnevno domaće premlaćivanje, završilo smrću, a hteo si samo malo vaspitno da je secneš. Onda sebi pucaš u ruku,a kažeš da si se ciljao u glavu i pokupiš sažaljenje okoline.

NARAVOUČENIJE

Junaci, pobijte sve žene, pa se jebite u dupe.

 


Buka preporuka

Kolumne

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.