Košarac o disciplinskom procesu zbog prisustva na slavlju u Sarajevu

Obratio se novinarima u Srpcu

SRNA / 27. Maj 2020

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac smatra da je SNSD još jednom pokazao da je najjača i najorganizovanija politička partija, koja je pokazala snagu time što je otvorila disciplinski proces protiv njega zbog ponašanja u doba vanrednog stanja izazvanog virusom korona.

– SNSD je pokazao da, za razliku od drugih političkih partija čiji su funkcioneri i poslanici činili još teže prekršaje u Republici Srpskoj, ima snagu da na bazi argumenata pokrene pitanje odgovornosti – rekao je Košarac novinarima u Srpcu.

On je naveo da je prisustvo slavlju u Sarajevu bio neoprezan čin, zbog kojeg se još jednom izvinio građanima.

– Moja odgovornost jeste prema građanima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/. Treba istaći da sam u izbornom procesu imao gotovo 40.000 glasova i da svoju odgovornost dijelim sa građanima koji su mu ukazali povjerenje, jer sam na taj način izabran u Predstavnički dom parlamenta BiH, a odatle na poziciju ministra – objasnio je Košarac.

– Nakon tog događaja sam otišao u samoizolaciju 14 dana, smatrajući da je to zdravstveno kulturno i neophodno. Raduje me činjenica da niko nije zaražen iz tog društva i da nismo prenosili nikakve viruse, te da nije bilo pogoršanja epidemiološke situacije – naveo je Košarac.

Prema njegovim riječima, na temelju svih procedura koje su pokrenuli određeni opozicioni poslanici, dostavio je svoje izjašnjenje predsjedavajućem Savjeta ministara.

– Legalista sam i poštovaću odluku institucija. Dovoljno sam o ovome sve rekao i više nema potrebe govoriti o tom pitanju. Imamo važnih poslova za sve građane Republike Srpske i FBiH i ja ću se primarno baviti tim poslom –  naglasio je Košarac.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.