<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Konkurs za najbolji blog na temu govora mržnje

BLOGUJTE

Pozivamo vas da svojim glasom doprinesete borbi protiv govora mržnje. 

19. august 2020, 12:35

 

Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i prijeti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Zbog toga pozivamo novinare, blogere, građanske aktiviste i sve koji žele da svojim glasom doprinesu afirmisanju kulture dijaloga, empatije i razumijevanja, da se svojim tekstovima uključe u borbu protiv govora mržnje. 

Portal Buka će, u okviru Kampanje protiv govora mržnje, tokom narednih šest mjeseci, na kraju svakog mjeseca birati tri najbolja bloga, za koje su predviđene i novčane nagrade. Ukupan mjesečni nagradni fond za vođenje bloga je 1000 KM. 

Na samom kraju Kampanje predviđen je izbor jednog najboljeg bloga. Nagradni fond je također 1000 KM.

Pod govorom mržnje podrazumijevaju se svi oblici izražavanja koji šire, potiču, promovišu ili opravdavaju rasnu mržnju, ksenofobiju, antisemitizam i druge oblike mržnje na temelju netolerancije, uključujući: netoleranciju izraženog agresivnog nacionalizma i etnocentrizma, diskriminaciju i neprijateljstvo prema manjinama, migrantima i ljudima imigrantskog porijekla.

Od blogova se očekuje da ukažu na govor mržnje u online ili offline sferi i pomognu široj javnosti da ga prepozna i osudi kao neprihvatljiv. Pored tekstova, možete objavljivati i svoje audio ili video radove. Dozvoljene su sve novinarske, književne i multimedijalne forme.

Kako se prijaviti?

Radove prijavljujete tako što ćete ih objaviti na našoj blog sekciji. Prilikom registracije, navedite svoje pravo ime i prezime, dok vaše korisničko ime možete biti i pseudonim. Blogovi koji učestvuju u konkursu moraju sadržati naznaku “za konkurs” na kraju objavljenog bloga.

Registrovati se možete putem Korisničkog panela u gornjem lijevom uglu na naslovnoj stranici portala Buka.

Portal Buka jedan je od najposjećenijih političkih portala u Bosni i Hercegovini, sa prosječnom dnevnom posjetom od 150 000 pojedinačnih posjetilaca.  Ovo nam obezbjeđuje značajan medijski uticaj, koji želimo iskoristiti za promociju kulture komunikacije u javnom prostoru. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u tome!

Više informacija o Konkursu možete dobiti na [email protected] ili na [email protected]