Goran Bogdan nominovan za najboljeg evropskog glumca

Nakon glasanja članova Europske filmske akademije, Goran Bogdan nominiran je za naslovnu ulogu Nikole Stojkovića u filmu "Otac" redatelja Srdana Golubovića – koji je također ušao u selekcijski izbor za 'evropskog Oscara'.

BUKA portal / 10. Novembar 2020

Otac je nagrađivana manjinska hrvatska koprodukcija čiji su producenti Lana Matić i Boris T. Matić iz Propeler Filma, a svoju je svjetsku premijeru imao u programu Panorama ovogodišnjeg Berlinalea, osvojivši dvije nagrade (nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija).

Uz Gorana Bogdana, ostalih pet nominiranih glumaca su: Bartosz Bielenia (Poljska) za ulogu u filmu "Corpus Christi" redatelja Jana Komasa, Elio Germano (Italija) za ulogu u filmu "Hidden Away" u režiji Giorgioa Dirittia, Luca Marinelli (Italija) za ulogu u filmu "Martin Eden" redatelja Pietroa Marcelloa, Mads Mikkelsen (Danska) za film "Another Round" u režiji Thomasa Vinterberga i Viggo Mortensen (Danska, SAD) za "Falling" koji je i režirao.

"Velika mi je čast i neizmjerna sreća što sam se našao u ovako velikom društvu. Sretan sam što je prepoznat naš rad na ovoj teškoj i osjetljivoj temi. Od prvih proba s redateljem Srdanom Golubovićem ispunjavalo me što plovimo zajedno ovako nježnim temama kao što je očinstvo i borba čovjeka za pronalaženjem u svijetu u koji ne pripada. U ovo doba gdje smo svi pomalo ‘Otac’ nominacija je poput dolaska na cilj. Meni je ova vijest svakako uljepšala ovo ludo vrijeme. Iz dubine srca sam zahvalan", izjavio je povodom nominacije Goran Bogdan.

Osim ove nominacije, Bogdan je za naslovnu ulogu u filmu već nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST, Pulskom filmskom festivalu i Mostar Film Festivalu.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.