Glavni tužilac Želimir Lepir na saslušanju

U Banjaluci se danas održava sjednica Anketnog odbora Narodne skupštine, koji je formiran s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Atv / 25. Maj 2018

Na početku saslušanja glavnog okružnog javnog tužioca Banjaluka Želimira Lepira prvo pitanje postavio je predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović zahtijevajući od tužioca odgovor da li je tužilaštvo bilo obaviješteno o nestanku Davida Dragičevića.

“Tužilaštvo je bilo obaviješteno o potrazi lica koje je nestalo. Mislim da nije propust uviđajnih radnji što se tiče pregleda odjeće”, odgovorio je Lepir, a na Borenovićevo pitanje da li je moguće da su predmneti koji su pronađeni u džepovima podmetnuti, rekao je da “ne može odgovoriti da li postoji i ta mogućnost”.

“Tu mogućnost još istražujemo”, rekao je Lepir.

Lepir navodi da nije izdavao bilo koje naredbe na osnovu toksikološkog nalaza dr Karana, odgovarajući tako na sljedeće Borenovićevo pitanje.

“Nije definisano krivično djelo ni počinilac, zato je predmet zaveden kao predmet “neodređenog krivičnog djela” (Ktap).

Da li ste utvrdili tačan uzrok smrti i vrijeme, bilo je sljedeće Borenovićevo pitanje.

“Provodimo istražne radnje i ne mogu još da odgovorim na to pitanje. Tim u Zagrebu će pregledati dva nalaza obdukcije. Kada to dobijemo, pravilnije ćemo moći da sprovodimo istragu”, odgovorio je Lepir i rekao da nije uobičajeno da na konferencijama za novinare u ovakvim slučajevima prisustvuje patolog, ali je odbio da kaže da li je Karan saslušan.

Da li je iznošenje činjenica na konferenciji 26. marta bilo zakonito, upitao je Borenović, na šta je Lepir odgovorio da nije uobičajeno da ne prisustvuje tužilac i potom pohvalio rad policije ističući njihov profesionalizam, dok će sva dosadašnja saznanja u narednom periodu biti provjerena.

“Kvalitet dokaza uzrok je pojedinačnih istraga”, kaže Lepir na Borenovićevu konstataciju da je mnogo dokaza, a onda se upitao “a kakav je kvalitet”.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.