Dodik: Ovo je politička tuča

"Narod ne treba da se sekira, ovo je politička tuča, ovo je politička borba, koja će malo duže trajati" rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a

BUKA / E.P. / 14. Februar 2020

Foto: BUKA

Ovdje se ne radi o blokadama, ja ne blokiram, ja ću iću na sjednice, jer po poslovniku ako se drugi put ne pojavim onda druga dva člana Predsjedništva mogu donijeti odluku.

Poručio je je da je važno očuvati jedinstvo i da je pređena crvena linija djelovanja.

- Ovo je krivično djelovanje sudija Ustavnog suda. Ovo je dio ukupne kompozicije protiv Republike Srpske - istakao je Dodik.

Ponovio je da tamo gdje mogu da zaustave donošenje odluka da će ih zaustaviti.

- A, tamo gdje možemo da odlučujemo da glasamo protiv. To se danas vidjelo i u Domu naroda. Tako će biti i u Predstavničkom domu - rekao je Dodik.

Podsjetio je da su u Domu naroda četiri poslanika SNSD-a glasali protiv, a jedan poslanik SDS-a je bio uzdržan.

- Ovo znači da smo posložili nove prioritete - poručio je Dodik.

On se osvrnuo i na stanje u Elektroprivredi

"Niko neće biti istjeran iz Elektroprivrede. Do danas je prijavljeno za otpremninu preko 400 ljudi. Poslije toga se neće moći zaposliti u Elektroprivredi. Definitivno je jasno da je cijena za građane definitivno najmanja u regionu, da ne pričam od Evrope. Niko neće biti otpušten. Mislim da je to fer i pošteno. Nismo htjeli da povećamo cijenu za građane"

Dodik se na kraju obrušio na novinara BN televizije koji ga je pitao u vezi sa ranijim najavama blokada zajedničkih istitucija Bosne i Hercegovine neformiranjem vlasti na nivou BiH..

"Nije blokada institucija i kada bi vi bolje htjeli da gledate sa tim svojim načarima, onda bi vidjeli da tamo u Domu naroda sjede poslanici iz Republike Srpske,iz SNSD-a i odlučuju. Blokada je kad niste tamo. Ovdje se radi o karakteru - idemo tamo i govorimo naš stav. Naš demokratski stav je ovo što sam rekao i nemojte nam podvaljivati. Vaša izdajnička televizija uvijek spekuliše i nije ovo vaše pitanje već ste vi instuisani da to pitate i znamo i prepoznajemo da ste instruisani da baš to pitate. Svi u Federaciji pričaju o blokadi, mi uporno govorimo da nije blokada. Instrument ste bošnjačke i bosanske politike." rekao je on.

 

n.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.