<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Završena akcija "NISTE SAME": Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "NISTE SAME" za žene i djevojke Turkiye i Sirije, a higijenski setovi sadrže osnovne higijenske proizvode za žene među kojima su sapun, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške, četkicu i pastu za zube, dezodorans u stiku, labelo, noktaricu i štapiće za uši

31. mart 2023, 4:38

 Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "NISTE SAME" za žene i djevojke Turkiye i Sirije. Bosnaskohercegovačke poduzetnice prikupile su i zapakovale 150 higijenskih paketa u vrijednosti od skoro 20.000 KM, javlja Anadolija.

Cilj im je, kako su istakli iz ove Asocijacije, obradovati što više žena i djevojaka i olakšati im boravak u kampovima u kojim su smješteni nakon razornih zemljotresa.

Inače, kampanji "NISTE SAME" za žene i djevojke Turkiye i Sirije pridružile su se i brojne obrazovne ustanove – srednje i osnovne škole iz cijele Federacije, Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Međunaroni komitet Crvenog križa, IOM, Muzej ratnog djetinjstva, brojne supruge ambasadora u BiH na čelu sa prvom damom Mirelom Bećirović, suprugom dopredsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, mnogiinfluenseri te brojni građani.

Mnogi su svoje pakete podrške zapakovali u ukrasne papire i zajedno sa svojim porukama podrške donijeli u Crveni križ.

Podsjetimo, higijenski setovi sadrže osnovne higijenske proizvode za žene među kojim su sapun, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške, četkicu i pastu za zube, dezedorans u stiku, labelo, noktaricu i štapiće za uši.

Inače, akcija "NISTE SAME" trajala je cijeli mjesec mart, a nakon sortiranja, Crveni križ Federacije BiH uputit će svoj treći konvoj prema područjima pogođenim zemljotresom.