<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U Beogradu je preminuo pjevač Velibor Miljković poznatiji kao Toni Montano

22. maj 2024, 4:59

"Upućena patrola koja je na licu mjesta zatekla Miljković Snežanu, sestru od strica preminulog Miljković Velibora inače estradnog umjetnika poznatijeg pod umjetničkim imenom Toni Montano, koja je izjavila da im se nije javljao na telefon i da nije otvarao vrata stana, gdje su angažovali bravara koji je otvorio stan, gdje je u fotelji zatečeno tijelo pomenutog Velibora

Na lice mjesta izašla je ekipa Hitne pomoći koja je konstatovala smrt. Uviđajna ekipa izvršila uviđaj i zapečatila stan. Nema tragova nasilne smrti. Tijelo vozilom saniteta preveženo u ISM", navodi se u saopštenju.

Miljković je započeo karijeru kao pjevač u pank rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine. Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa i Slobodana Loku Neškovića koji je kasnio bio član benda Urbana gerila. Bend je imao probe i uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a uglavnom su izvodili pjesme pank rok grupe Ramons, ali i svoje.

Bend je prestao da svira 1985. godine, a dio materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda. Toni Montano je 2012. godine okupio grupu beogradskih muzičara, kako bi krenuo na povratničku turneju. U sastavu su se našli Edi Salvatore (ritam gitara), Santos Trafikante (vodeća gitara), Vićenco de Mora (bas gitara) i Emilio Horhas (bubnjevi). Montano i bend su prvi put nastupali na pomenutom pivskom festivalu na kome je i snimljen upravo objavljeni materijal.