<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Premijera predstave "Bio jednom jedan lav" u Dječijem pozorištu Republike Srpske

U predstavi "Bio jednom jedan lav" igraju Đorđe Janković, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić i Nikola Milaković.

28. novembar 2022, 2:29

Ovom premijerom se Republika Srpska pridružuje Srbiji, koja u utorak, 29. novembra 2022. svečano obilježava 100. godišnjicu od rođenja Duška Radovića, jednog od najuglednijih srpskih intelektualaca 20. vijeka. Naime, i na sceni Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu će istoga dana, u isto vrijeme (18,00) početi program u čast Radovića i biće promovisana monografija "100".

U predstavi "Bio jednom jedan lav" igraju Đorđe Janković, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić i Nikola Milaković.

Scenografija i lutke su autorstvo Berine Šuščević i Petre Jocić, kostimograf je Jelena Stojčić, a muziku uživo izvodi Nikola Milaković.

Dramaturg predstave je Aleksandar Vasiljević, a dramatizaciju takođe potpisuje Nikola Bundalo, kojem je ovo prva režija u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

U arhivi Dječijeg pozorišta Republike Srpske čuva se dokumentacija i sjećanja na predstave, koje su nastale po djelima Duška Radovića.

Bile su to predstave "Zamislite" (Razbojnik Kađa i princeza Nađa),

- lutka igra u dva dijela, čiji je scenario i režiju potpisao Miroslav Ujević, septembra 1970. godine, te predstave "Život je opaka navika", mali mjuzikl u 31 slici, oktobra 1994, "Razbojnik Kađa i princeza Nađa", morska bajka, marta 1998, "Kapetan DŽon Piplfoks", septembra 2003. godine i "Život je opaka navika", aprila 2012, koje je režirao Nenad Bojić.