<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pjesmu koju svi znaju napamet pisao na psihijatriji: Hit Dine Merlina krije bolnu priču

Svojim hitovima daje ličnu notu, a zahvaljujući publici koja prepoznaje biografski pečat u Merlinovim pesmama one su popularne i sada, kao i pre više od 20 godina.

26. novembar 2023, 11:58

Kao mlad momak zaljubio u devojku koja je bila sponzoruša. Kako je Dino tada bio jako siromašan ona ga je ostavila i otišla u Švajcarku sa drugim, bogatim momkom. Kada se vratila u Sarajevo...

Pevač Dino Merlin, svojim hitovima daje ličnu notu, a zahvaljujući publici koja prepoznaje biografski pečat u Merlinovim pesmama one su popularne i sada, kao i pre više od 20 godina, piše Alo

Merlin i njegova supruga Amela na početku ljubavi imali su komplikovane odnose i probleme za koje su svi mislili da ih ne mogu prevazoići. Naime, Amela je poticala iz imućne porodice, koja joj je branila da se uda za pevača. Amela je išla u gimnaziju, pa njenim roditeljima nije odgovaralo što Dino ide na zanat.

Kako su svi smatrali da nisu na istom "nivoiu", dvadesetogodišnji Merlin i Amela pobegli su i tajno se venčali. Njihova ljubavna priča inspirisla je pevača danapiše pesmu "Kad si rekla da me voliš"

-  Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni čuti za nju. Ali, eto vreme leči sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem - rekiao je Merlin.

Pored roditelja ni prijatelji nisu bili za njihovu vezu, a njihove "savete" kako Amela nije prava devojka za Merlina, pevač je opisao u pesmi "Paša moj solidni".

Merlin je posle venčanja morao da se bori kako bi i finansijski brinuo za svoju pordicu, a jednom kada ga je Amela pitala da doneo hranu, pevač je mahao papirom na kome je napisao pesmu "Kokuzna vremena".

- Jesi li ti lud? Papir se ne jede -  rekla mi je tada supruga, a ta pesma obežila je Merlinov prvi album i napravila bum u njegovoj karijeri.

Veliki hit "Moj je život Švicarka" nastao je na veoma interesantan način.

Naime, Merlin se kao mlad momak zaljubio u devojku koja je bila sponzoruša. Kako je Dino tada bio jako siromašan ona ga je ostavila i otišla u Švajcarku sa drugim, bogatim momkom. Kada se vratila u Sarajevo Merlin se već proslavio i tada joj je prvi put otpevao ovu pesmu.

Merlinu se u jednom periodu sve skupilo, pa je završio na psihijatriji na lečenju u Nemačkoj, a tada je stanje svoje duše izrazo pesmom "Ja potpuno trezan umirem".

Dino je bio vezan za majku, a kada je ona umrla posvetio joj je pesmu "Nedostaješ"

- To je nažalost i istina, kada tek izgubiš nekog dragog, tek tada ga tražiš, kada umre, iako si svestan da ga nećeš više vratiti - rekao je Dino.