Netflix više neće tolerisati popularnu aktivnost SVOJIH KORISNIKA: Više neće biti moguće....

Netflix je potvrdio u pismu dioničara krajem prošle sedmice da bi njegov potez da više ne dozvoljava korisnicima da besplatno dijele lozinke mogao početi do kraja marta.

25. januar 2023, 10:08

U oktobru je Netflix najavio planove za promjenu svoje politike o dijeljenju lozinki i rekao da će na kraju početi naplaćivati ​​ljudima dijeljenje računa, ali tada nije dao konkretan datum kada će nova politika početi.

Čak ni sada, kompanija nije navela datum, ali je u pismu navela da će početi sa širenjem plaćenog dijeljenja "kasnije u prvom kvartalu".

Iz ovog streaming diva rade na širenju pravila koje se tiče o dijeljenju šifri s ostalim korisnicima, oni koji nisu dio pojedinačnog kućanstva.

Tako su korisnici Netflixa u Čileu, Kostarici i Peru već dobili poziv da plate dodatni račun ako neko koristi njihov nalog van kuće, a prema pisanju "The Verge", to će se proširiti i u druge zemlje.

- Iako naši uvjeti korištenja ograničavaju korištenje Netflixa na kućanstvo, prepoznajemo da je ovo promjena za članove koji dijele svoj račun s ostalima.