<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Neobična preduzetnica: Iznajmljuje muža za poslove koje drugi muževi ne znaju ili ne žele obaviti

Cvjeta im posao

06. novembar 2022, 6:54

Laura Jang, majka troje djece, dobila je ideju za svoj neobični dodatni posao kada je slušala podcast o čovjeku koji zarađuje slažući namještaj za druge ljude. U šali je objavila oglas u kojem se hvali vještine svog supruga, koji se razumije u kućne poslove od bojenja i krečenja do postavljanja pločica i laminata.

Od tada je Džejms rezervisan šest dana u sedmici od 9 do 20 sati. Kako bi zadovoljio veliku potražnju, Džejms je odustao od dotadašnjeg posla u jednom skladištu.

Ovaj poduzetni par radi pravi timski posao, jer Džejms odrađuje tražene poslove, dok Laura vodi društvene medije i web stranicu, te dogovara termine.

 Ova porodica, koja sada vodi firmu ‘Rent My Husband’, ima troje djece, od kojih dvoje ima autizam.

Džejmsu je takođe prije četiri godine također dijagnosticiran autizam.

"On je stvarno dobar u izgradnji stvari i ne zamara se uputama. Džejms ne dolazi iz trgovačkog okruženja, ali njegov djed je bio nuklearni inženjer, a oni misle da je i on bio u spektru. Ima vrlo metodičan um i može razmišljati izvan okvira. On stvari vidi drugačije", kaže Laura.

Laura i James nude popuste onima koji rade u zdravstvu i hitnim službama, a popusti se odnose i na starije od 65 godina, osobe s invaliditetom, njegovatelje i osobe na socijalnoj pomoći.