<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Naslovnica filipinskog Voguea oduševila svijet. Na njoj je 106-godišnjakinja

NASLOVNICA novog izdanja filipinskog Voguea postala je veliki hit na društvenim mrežama, a neki su je čak proglasili i najboljom naslovnicom svih vremena.

31. mart 2023, 2:54

Stavili 106-godišnjakinju na naslovnicu

Naime, Vogue je na naslovnicu za travanj stavio 106-godišnju tattoo umjetnicu Apo Whang-Od iz sela Buscalan na Filipinima, a posvetili su joj i ogromnu priču te su razgovarali s njom. 

"Apo Maria 'Whang-Od' Oggay simbolizira snagu i ljepotu filipinskog duha. Ona je posljednja tattoo majstorica svoje generacije i tetovirala je simbole plemena Kalinga na tisuće ljudi koji su hodočastili u Buscalan", napisali su u objavi i izdvojili jedan njezin citat.

"Kada mi dođu posjetitelji iz dalekih zemalja, ja ću im uvijek rado istetovirati obilježja Buscalana i Kalinge. Radit ću to dok god sam živa", rekla je Apo Whang-Od za Vogue. Apo je najstarija osoba koja je pozirala za naslovnicu Voguea.

"Najljepša naslovnica ikad"

Riječ je o majstorici koja već desetljećima svoje umijeće prenosi na mlađe generacije, ali ljude su prije svega fascinirale fotografije koje potpisuje Artu Nepomuceno, kao i to što je Vogue odlučio baš nju staviti na naslovnicu.

Na Instagramu filipinskog Voguea sliku naslovnice lajkalo je više od 185 tisuća ljudi, a u komentarima su se nizale samo pohvale. Objava je skupila više od 2800 komentara, a izdvojit ćemo samo neke.

"Kakva prekrasna naslovnica", "Ovo je epska naslovnica Voguea", "Ovo je možda i najljepša naslovnica Voguea ikad. Ponosna sam na vas", "Prekrasna naslovnica za Beauty izdanje. Prikazuje kako se lijepo može starjeti", "Ovo je već sada legendarna naslovnica", "Ovakvo nešto sam čekala cijeli život", samo su neki od komentara ispod objave, prenosi Index.