<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mljekara Tesline oči stavila na kravu i dobila "Umno mlijeko"

23. maj 2024, 3:47

Ovaj čudan grafički prikaz su "krstili" imenom "Umno mleko A2".

Ruska mljekara "А2 Молоко" lansirala je proizvod sa neobičnim dizajnom tetrapaka koji prikazuje kravu sa očima inspirisanim Nikolom Teslom, Leonardom da Vinčijem, Albertom Anštajnom...

Ovaj čudan grafički prikaz su "krstili" imenom "Umno mlijeko A2".

"Jedinstveni proizvod "Umno mlijeko A2" je puno prirodno kravlje mleko i sadrži samo protein A2. Apsorbuje se do šest puta brže od običnog mlijeka, tako da je po sastavu slično kozjem i drugim vrstama mlijeka koje sadrže protein A2. "Umno mlijeko A2" je osvojio priznanje vodećih pedijatara, dijeteologa i stotine miliona potrošača širom svijeta. "Umno mlijeko A2" – zdrava hrana, vitaminski kompleks i energetski naboj za cijeli dan", navodi se na sajtu pomenutog proizvođača.

Mlijeko je već privuklo pažnju kupcima svojim nekonvencionalnim izgledom. Ipak određen dio društva smatra da oči, koje su ogledalo duše jednog čovjeka, ne treba da se nađu na kravljoj glavi.

Iako je ideja bila da se spoje nauka i umjetnost, mnogi potrošači su komentarisali da ovaj spoj izgleda neskladno i pomalo zbunjujuće. 

Ovaj potez pokazuje kako tradicionalni proizvodi mogu dobiti moderni, inspirativni izgled, ali i da nije svaki dizajn uspješan u očima svih potrošača.