<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lena ima 9 godina i najmlađa je burek-majstorica

Počela da sprema peciva sa samo pet godina

12. juni 2024, 12:40

Na Jutjub kanalu „Lovac na ukuse“ objavljen je video o najmlađoj burek majstorici u Srbiji, devetogodišnjoj Leni Kljajić iz Obrenovca koja je počela da sprema peciva sa samo pet godina.

Lenini roditelji su vlasnici lokalne pekare, a ona je od malena počela s njima da provodi vrijeme u kuhinji. Od oca je naučila ovaj zanat, a na snimku je pokazala svoje vještine te je Jutjuber na kraju imao priliku da isproba burek koji je napravila.

„Ovo nam je porodična tradicija i oni pomalo uče uz mene“, rekao je njen otac na snimku dok je pokazivao kako zajedno pripremaju tijesto.

Lena dok stoji na stolici kako bi mogla da dohvati radnu ploču govori da je s osam godina naučila da pravi pite, a sa samo pet godina sitna peciva.

„Lena je sama pokazala interesovanje da uči ovaj zanat, a ja sam tu da joj pomognem da nauči da bude pravi burek majstor, i sve da radi ručno i da ne radi mašinski“, rekao je njen otac na snimku.

Dok video prikazuje kako pripremaju različita peciva od mini peciva s viršlama pa do bureka, vješte ruke ove djevojčice usklađene su s pokretima njenog oca s kojim priprema hranu rame uz rame.

Snimci Leninih kulinarskih veština preplavili su društvene mreže, a ova djevojčica izazvala je oduševljenje u čitavom regionu.