<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kate Winslet poslala snažnu poruku: "Molim vas iskorijenite štetne sadržaje, ne želimo ih. Želimo svoju djecu nazad"

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BAFTA TV 2023, Kate Winslet dobila je nagradu za glavnu ulogu u filmu "I am Ruth".

26. maj 2023, 2:47

Prilikom preuzimanja nagrade, slavna glumica iskoristila je priliku da pošalje snažnu poruku u vezi sa temom kojom se bavi film "I am Ruth", u kojem je ostvarila glavnu ulogu.

Film govori o majci koja se bori da pomogne svojoj kćerki koja je postala ovisna o društvenim mrežama.

Pored Kate Winslet u ulozi majke, uz nju glumi i njeno dvoje djece iz stvarnog života, kćerka Mia Threapleton i sin Joe Anders.

"Ja sam Ruth je snimljen za roditelje i njihovu djecu, za porodice koje se osjećaju kao taoci svih opasnosti online svijeta, za roditelje koji bi željeli da još uvijek mogu razgovarati sa svojim tinejdžerima, ali više ne mogu, i za mlade ljude koji su postali ovisni o društvenim mrežama i njihovoj mračnoj strani. To ne mora da bude vaš život", kazala je Winslet, pozivajući vlasti da regulišu sadržaje na internetu.

"Molim vas, kriminalizujte štetne sadržaje, molim vas, iskorijenite štetne sadržaje, ne želimo ih. Želimo svoju djecu nazad. Ne želimo da ležimo budni, prestrašeni za mentalno zdravlje svoje djece", poručila je.

Mlade ljude je pozvala da potraže pomoć.

"Ako osjećate da ste zarobljeni u nezdravom svijetu, molim vas zatražite pomoć. Nije sramota priznati da vam je potrebna podrška. Ona je tu, samo je morate zatražiti."