<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kad je ona gotova s jelom, svi su: Bizarne navike u ishrani kraljice Elizabete

Čak i monarh ima nedoumice za večerom

21. juni 2022, 2:56

Kraljica ima veoma stroga pravila kada je u pitanju večera u njenom londonskom prebivalištu Bakingemskoj palati i njenoj vikendici – u zamku Vindzor.

Poznata po svom tradicionalnom ukusu u hrani i ljubavi prema jednostavnoj britanskoj kuhinji, za kraljevsku porodicu se kaže da sledi utvrđeni raspored obroka sa unapred planiranim jelovnicima napisanim na francuskom, koji tečno govori. Ali šta je sa neka od njenih najneobičnijih navika u ishrani? Sakupili smo neke od stvari koje su bivši kraljevski kuvari rekli o hirovima u ishrani Njenog Veličanstva…

Beli luk je zabranjen

Dobro je poznato da kraljevska porodica nikada ne jede beli luk. Osim što Njeno Veličanstvo nije uživalo u ukusu, vojvotkinja od Kornvola je ranije potvrdila da je ova namirnica bila veliko „ne-ne“ tokom nastupa na MasterChef Australia.

Upitana da li je to veze sa bontonom susretanja sa ljudima tokom kraljevskih veridbi, Kamila se složila i našalila se da „uvek morate da odbacite beli luk“.

Bez skroba za večeru

Možda je tajna Elizabetine duge vladavine njena zdrava navika na večeri sa malo ugljenih hidrata. Za kraljevsku porodicu se kaže da nikada ne jede skrob kada jede sama – što znači da testenina, krompir i pirinač nisu na meniju. Voleli bismo da imamo disciplinu!

Jelo iz plastičnih posuda

Kraljica voli sveže voće, ali čini se da nije posebna u tome kako joj se ono predstavlja. Njena posuda po izboru? Plastika za hranu!

Bivši kraljevski kuvar Daren Mekgrejdi jednom je rekao Mari Kler: „Ljudi uvek kažu: ‘Oh, kraljica mora da jede iz zlatnih tanjira sa zlatnim noževima i viljuškama.’ Da, ponekad… ali u Balmoralu bi jela voće iz plastične žute Tupperware posude.“

Bez korice na sendvičima

Kraljica uživa u sendviču kao i mi ostali, a kaže se da je njen omiljeni fil od tunjevine i majonez sa krastavcem. Međutim, ona navodno ne voli da jede koricu. Bivši kraljevski kuvar, Oven Hodžson, priseća se za Telegraf: „Jedan kuvar me je grdio što sam poslužio sendviče sa korama.“

Jesti banane nožem i viljuškom

Možda je jedan od najčudnijih izveštaja o prehrambenim navikama kraljice Elizabete njen način jedenja banana.

Da ne bi izgledali „kao majmun“ za trpezom, Njeno Veličanstvo ih jede nožem i viljuškom! Očigledno bi nožem odrezala vrh i dno, pre nego što bi voće isekla na male komade i jela viljuškom…

Nosi tortu na svoja putovanja

Kraljica voli čokoladnu tortu od keksa i smatra se da svaki dan gricka po komadić. To znači da gde god ona ide, s njom polazi i kalup za torte!

„Putovao sam vozom od Londona do zamka Vindzor sa tortom od keksa u plehu na kolenu. Bila je napola pojedena“, rekao je Daren za Huffington post.

Pravila za večeru

Pratioci na večeri moraju da ponavljaju kraljičino ponašanje tokom obroka. Dakle, ako monarh prestane da jede – i svi ostali moraju da spuste nož i viljušku. To će sigurno nekoga učiniti bržim dok jede, prenosi Hellomagazine.